McDonald’s opent zijn 108e franchiserestaurant in Tongeren

Geplaatst door: Franchising Belgium

Het 108e franchiserestaurant van McDonald’s België opende zijn deuren op 5 oktober 2023 in Tongeren.

Het nieuwe restaurant zal worden geleid door An-Sofie Hendrickx, die sinds 2005 deel uitmaakt van de McDonald’s familie. Na op het hoofdkantoor van McDonald’s België te hebben gewerkt in nauwe samenwerking met leveranciers, hield ze toezicht op de productkwaliteit voordat ze de grote stap zette om ondernemer en franchisenemer te worden door het restaurant van het merk in Beringen te openen.

In dit nieuwe franchiserestaurant wordt ze vergezeld door een nieuw team van meer dan 60 mensen, waaronder ongeveer 20 werknemers en meer dan 35 studenten. De afgelopen weken hebben ze allemaal een training gevolgd in operationele vaardigheden, voedselveiligheid en hygiëne, maar ook interdisciplinaire vaardigheden (teamwork en klantenservice). De cursussen duren in totaal 3 maanden voor de managers, 125 uur training voor elke vaste medewerker en ongeveer 25 uur per student.

McDonald's Tongeren

Het franchisenetwerk van McDonald’s België

De 108 Belgische McDonald’s restaurants worden beheerd door 25 franchisenemers. McDonald’s België heeft 6.963 medewerkers in dienst, van wie 62% jonger is dan 25 jaar. Zij worden vanaf de eerste dag voortdurend bijgeschoold. Vorig jaar kregen de medewerkers van McDonald’s ongeveer 130.797 uur opleiding. Sinds McDonald’s 44 jaar geleden naar België kwam, heeft het bedrijf zich ingezet voor duurzame ontwikkeling en concrete maatregelen genomen, zoals de invoering van 100% groene energie sinds 2007.