McDonald’s opent een vierde franchiserestaurant in het hart van Antwerpen

Geplaatst door: Franchising Belgium

Door de opening van een McDonald’s restaurant in de buurt van het metrostation Meir, beslaat deze vier restaurants in de as van het centraal station naar de kathedraal met een zeer belangrijke passage.

Een McDonald’s restaurant tussen moderniteit en de oudheid

Op de Meir in Antwerpen bleef , tijdens de kerstinkopen, de groene gevel van de nieuwe McDonald’s niet onopgemerkt. “Het is een oud gebouw dat dateert uit 1852, we hebben de gevel als origineel gerestaureerd met medewerking van Erfgoed Vlaanderen. De gevel werd immers beschermd “, zegt Kristel Muls, communicatieverantwoordelijke bij McDonald’s.
Het restaurant heeft een capaciteit van 169 personen en 43 medewerkers. De franchisegever McDonald’s combineert in een eenvoudig decor modern en strak met moderne en nieuwe apparatuur, terwijl sommige elementen van het oorspronkelijke tijdperk zijn, zoals het behouden van de “roos decoratie” op het plafond van de eerste verdieping alsook de ramen.
De tinten zijn rustige en zachte kleuren: “Sinds de jaren 2000, hebben vele franchise winkels minder heldere kleuren. In dit franchiserestaurant werd het thema “Hout en Stone “ aangehouden, volgens het nieuwe concept van McDonalds en is daarmee het derde in België.”
In de keuken, die zich in de kelderverdieping bevindt, staan een twintigtal werknemers paraat die via een lift de bestellingen naar de gelijkvloers sturen.

Geen vreemde franchisenemer

McDonald’s heeft logischerwijs gekozen voor een franchisenemer die al zijn waarde heeft bewezen en ook de stad Antwerpen kent. Franchisenemer Peter Verhelst opent hiermee zijn achtste franchise restaurant en zijn vierde in Antwerpen.
De franchisenemer bevestigt het succes van McDonald’s: “Hij begon er op 17 jaar als student en groeide al snel mee met de franchiseformule. In de jaren ’90, nam hij een eerste restaurant over, al vlug daarna een tweede en een derde …. Het is een prachtig verhaal, “zegt Kristel Muls.
De franchisenemer is verheugd met dit nieuwe restaurant: “Deze ligging is uitzonderlijk doordat het de belangrijkste winkelstraat van Antwerpen is, de passage is enorm,” zegt de heer Verhelst. Er is veel te danken aan de relatie met franchisegever zegt Peter Verhelst: “het is een uniek franchiseconcept in de wereld, er zijn er geen twee zoals deze, zegt hij. Het is een echt partnerschap, we werken continue samen. ” Dit nieuwe restaurant is hiermee het 73ste McDonalds restaurant in België
S. P.