McDonald’s : Nooit twee zonder drie!

Geplaatst door: Franchising Belgium

Inderdaad, de wereldwijde nummer 1 in fastfoodrestauratie wil dit jaar in schoonheid afsluiten door nieuwe gefranchiseerde restaurants te openen in België. Na de aankondiging van de nieuwe openingen in Antwerpen en Anderlues, zal McDonald’s in de maand december 2015 een derde nieuw gefranchiseerd restaurant te Bergen openen, nu in het commerciële centrum Les Grands Prés.

Dit nieuwe gefranchiseerde restaurant zal de tweede McDonald’s zijn in de stad Bergen en net zoals de eerste beheerd worden door de multifranchisenemer Jean-Luc Chantraine. Deze laatste opent ook het nieuwe restaurant te Anderlues en dat eveneens in dezelfde maand december van 2015 (zie ons laatste nieuws over dit onderwerp).
Net zoals voor Anderlues zal Jean-Luc Chantraine samenwerken met het lokale agentschap van het Forem om een recruteringsdag te organiseren die door zal gaan op 29 oktober in Bergen. Het doel is een veertigtal medewerkers aan te werven die het team zullen vormen van deze nieuwe vestiging.
De formule en zijn franchisenemers kondigden tijdens een persconferentie in januari van dit jaar aan dat 3 verbintenissen worden aangegaan naar jongeren toe :
* De creatie van 500 jobs tegen eind 2017
* 250.000 uren opleiding voor de medewerkers verspreid over dezelfde periode
* Ondersteuning naar jongeren toe door het tekenen van een handvest en de brede verspreiding van een film op groot scherm en op televisie.
Met deze 3 nieuwe openingen en de aanwerving van een 120 medewerkers voor deze 3 gefranchiseerde restaurants, is deze formule op het goede pad. Niet te vergeten dat er in 2015 reeds twee andere gefranchiseerde restaurants geopend werden, hetzij in Groot-Bijgaarden en in Mol.
Begin dit jaar kondigde Stephan De Brouwer, Directeur van de Belgische divisie van McDonald’s, aan dat 4 nieuwe restaurants geopend zouden worden in 2015. Het doel werd behaald en zelfs voorbijgestreefd met één eenheid.
McDonald’s sluit 2015 af met 74 restaurants in België, waarvan 73 franchises zijn. 
Tenzij de formule nog een verrassing achter de hand heeft…