McDonald’s België opent 8 restaurants in december

Geplaatst door: Franchising Belgium

Nieuw McDonald’s franchiserestaurant in Machelen

Een eerste opende op 3 december in Machelen onder leiding van de franchisenemer Olivier van den Bossche. Met bestelkiosken, digitale McDrive menuborden en heel wat duurzame initiatieven zoals bijvoorbeeld zonnepanelen reflecteert dit nieuwe restaurant in een decor van hout en steen de toekomstvisie van McDonald’s. Uiteraard worden de COVID-maatregelen heel strikt toegepast en is contactloze bediening de nieuwe standaard geworden om de sociale afstand en de veiligheid in het restaurant te garanderen.

Een nieuwe, veilige maar plezierige en ontspannen ervaring

Het restaurant heeft een gezellig interieur met de combinatie van hout en steen, iconische Eames stoelen, gezellige lederen Chesterfield zetels, en hippe barkrukken en  terrasloungestoelen… Deze nieuwe vestiging heeft een maximumcapaciteit van 227 zitplaatsen en 76 terrasplaatsen, die momenteel voorlopig jammer genoeg niet toegankelijk zijn gezien de huidige veiligheidsmaatregelen in de horeca. Klanten zijn in het restaurant welkom aan de dubbele Drive met digitaal menubord, voor afhaalmaaltijden waarvoor 6 dubbelzijdige bestelkiosken aanwezig zijn en voor thuisleveringen via UberEats. Unicum voor dit restaurant is bovendien de Delivery zone, waar de koeriers plaats kunnen nemen en even uitrusten in afwachting van hun bestelling.

Een franchisenemer die zijn vak leerde bij McDonald’s…

MacDonald's Machelen

Olivier van den Bossche is zeker geen beginner bij McDonald’s Belgium, waar hij na zijn studie marketing aan het IESN in Namen, gevolgd door een master in bedrijfsmanagement aan de Universiteit van Auvergne en een opleiding in brand marketing aan de Kellogg School of Management van de Northwestern University, al meer dan 13 jaar in de organisatie zit.

Met zijn diploma’s op zak heeft Olivier zich een weg gebaand in de bedrijfswereld van het McDonald’s als Sr. Marketing Supervisor, Marketing Director, Head of Sports Marketing Europe, Sr. Director Marketing & Brand Strategy, Fundational Market Europe, alvorens de sprong te wagen zoals sommige van zijn collega’s al hebben gedaan en in 2020 een franchisenemer te worden met de exploitatie van zijn eigen restaurant.

Nieuw McDonald’s franchiserestaurant in Eke

Een week later, op 8 december, opende McDonald’s een nieuwe franchisevestiging in Eke naast warenhuis Makro. Doorwinterde franchisenemer François Bouillon kijkt ernaar uit om er samen met zijn team een succesverhaal van te maken. Het restaurant heeft aandacht voor tal van initiatieven die bijdragen aan een duurzame toekomst.

Mcdonald's Eke

Een multi-franchisenemer aan het roer.

François Bouillon is al langer een multi-franchisenemer van McDonald’s vermits hij verschillende McDonald’s franchiserestaurants uitbaat. Eke wordt het 6de restaurant van franchisenemer François Bouillon. François Bouillon en zijn team staan klaar om iedereen te verwelkomen in het nieuwe restaurant in Eke. Het restaurant heeft 4 dubbelzijdige digitale bestelkiosken en een dubbele Drive-in, waar twee wagens tegelijk hun bestellingen kunnen doorgeven op een digitaal menubord.

McDonald's Multifranchisenemer

Het restaurant heeft in de gewone omstandigheden een maximumcapaciteit van 120 zitplaatsen en 64 terrasplaatsen. Door de huidige corona crisis is contactloze bediening de nieuwe standaard geworden om de sociale afstand en de veiligheid in het restaurant te garanderen.

Nieuw McDonald’s restaurant in Lanaken

Op 9 december  deze week opende dag nog een nieuwe vestiging van McDonald’s haar deuren in Lanaken onder leiding van Frederic Tavernier, die met deze nieuwe uitdaging de jongste McDonald’s-franchisenemer van België wordt.

McDonald's Lanaken

Frederic Tavernier is een geboren ondernemer die aan een heel nieuw avontuur begint na 8 jaar in de mode-industrie en 9 jaar in de automotive-sector. “Een McDonald’s-restaurant uitbaten is echt een jongensdroom van mij. Samen met een gedreven team een zaak uit de grond stampen en er een succes van maken, is iets wat ik graag doe. Een franchiserestaurant van McDonald’s past helemaal in dat plaatje. Ik kijk er al naar uit om er samen met mijn team een succesverhaal te maken”, zegt hij.

McDonald's Frederic Tavernier

Deze nieuwe vestiging heeft een maximumcapaciteit van 93 zitplaatsen en 80 terrasplaatsen, die momenteel voorlopig jammer genoeg niet toegankelijk zijn gezien de huidige veiligheidsmaatregelen in de horeca. Klanten zijn in het restaurant meer dan welkom aan de dubbele Drive-in met digitaal menubord waarbij twee klanten tegelijk hun bestelling kunnen doorgeven en voor afhaalmaaltijden waarvoor 4 dubbelzijdige bestelkiosken aanwezig zijn.

En nog 5 nieuwe franchiserestaurants in december

Na deze openingen volgen er volgende week nog 4 nieuwe openingen van een franchiserestaurant van McDonald’s namelijk in Brussel-Noord,  Oostende, Sint-Pieters-Leeuw, Geldenaken en de week voor kerst nog één in Boncelles.

8 openingen, dat zijn financiële en vooral menselijke investeringen 
Met de opening van 8 restaurants in België deze maand investeren de 8 franchisenemers en McDonald’s België meer dan 24 miljoen euro in de Belgische markt (gemiddeld 3 miljoen per restaurant) en nemen ze 345 nieuwe medewerkers in dienst, waarvan 151 vaste medewerkers en 194 studentenjobs. Het menselijk avontuur van deze rekruteringen, die het hart van het restaurant vormen, begon ruim voor de openingen: enkele maanden geleden organiseerden de 8 franchisenemers samen met de regionale diensten voor arbeidsbemiddeling (Forem, Actiris en VDAB) rekruteringsdagen (meestal digitaal) in elk van de 8 gemeenten.