Light Gallery van Philips : Eerste franchisewinkel van de keten in Boortmeerbeek

Geplaatst door: Franchising Belgium

Op 28 maart opent Light Gallery een nieuw filiaal in Boortmeerbeek, Vlaams-Brabant. Light Gallery, onderdeel van Philips, telt nu elf filialen verspreid over het hele land, en is hiermee de grootste verlichtingswinkelketen in België. De winkel in Boortmeerbeek is meteen het allereerste franchisefiliaal voor Light Gallery. Light Gallery brengt verlichtingsadvies op maat dichter bij de mensen en maakt het beter bereikbaar in de regio. De winkel in Boortmeerbeek is volgens het nieuwste Light Gallery-concept gebouwd, een formule die zich reeds in Hasselt en Luik bewees.

 

Een unieke winkelformule

“De kracht van ons concept zit in de combinatie van adviesverlening én een ruime collectie aan innovatieve merken en kwaliteitsproducten. Doorheen de jaren bouwden we in verschillende domeinen (woningen, bedrijven, restaurants, winkels,…) ervaring op waardoor we evolueerden van een eenvoudige verlichtingswinkel naar een echte partner die meedenkt met de klant om een verlichtingsoplossing aan te reiken. Onze lichtadviseurs staan de klant met informatie en technische ondersteuning bij.”, aldus Guy Stevens, Managing Director van Light Gallery.

Hiermee onderstreept hij één van de unieke verschilpunten dat Light Gallery onderscheidt van andere spelers op de Belgische markt.

“Het voordeel van het franchiseconcept is dat het ‘best of both world’s’ combineert: franchisegever biedt een hele hoop kennis aan en neemt een deel van de praktische aspecten op zich, de franchisenemer van zijn kant zet zich als zelfstandige volledig in en neemt het volledige operationeel gebeuren van de franchisegever over. Het is een formule waar we als Light Gallery zeker toekomst in zien.”, dixit Guy Stevens.

 

Een ruim assortiment, inspirerend ingericht

Light Gallery biedt verlichtingsarmaturen in alle prijsklassen aan, met een keuze uit meer dan 3 000 verschillende armaturen in stijlen van klassiek, landelijk, hedendaags en design. Het designportfolio bevat onder meer Luceplan, Lirio by Philips en Philips hue.

Alle armaturen zijn zorgvuldig per stijl gepresenteerd zodat de consument zich makkelijk kan inspireren.

 

Ongeziene klantenservice

Light Gallery staat voor een ongeziene klantenservice en ondersteuning: professioneel advies, het grootste aanbod, de beste prijs, twee jaar garantie, mogelijkheid tot omruiling, herstelling van uw armatuur en mogelijheid om reservestukken te bestellen.

Bovendien kunnen alle producten aan huis geleverd worden of zijn ze onmiddellijk af te halen in één van de filialen dankzij een ruime beschikbaarheid. Het leven van klanten wordt nog eenvoudiger door de installatieservice van Light Gallery.

 

Guy Stevens benadrukt: “Naast een ruime keuze gaan we zeer ver op het vlak van service. Of u nu op zoek bent naar verlichting voor uw badkamer, uw slaapkamer of tuin. Of u nu een klassiek of modern interieur hebt. Onze lichtadviseurs zijn opgeleid om u te helpen de juiste verlichting voor uw woning te vinden, de armaturen bij u thuis te leveren en te installeren. En dit alles voor een toegankelijke en competitieve prijs. Verder beschikt het filiaal in Boortmeerbeek over een lichtstudio waardoor de bezoekers zelf kunnen ervaren wat de mogelijkheden van licht zijn in elke kamer van een woning. Je kan dit ook van thuis uit doen via de Home Light Designer op onze site”.

 

Professioneel lichtadvies

De dienst ‘Project Lighting’ staat voor advies in lichtontwerp. De Light Gallery lichtadviseurs bespreken de doelstellingen met de klant, architect of installateur en geven verlichtingsadvies voor de meest uiteenlopende eisen op het gebied van energieverbruik, design en kwaliteit. Zij bespreken het hele proces, maken eventueel een evaluatie ter plaatse en dat resulteert in een volledig lichtplan op maat – en dit zowel voor nieuwbouw als voor renovaties.

 

Guy Stevens verduidelijkt: “Met licht kan je een op en top persoonlijke ruimte creëren, zowel functioneel als esthetisch. Verlichting is bepalend voor de sfeer en de beleving van een ruimte. De meeste mensen kiezen hun verlichting op basis van het armatuur. Maar dit mag niet het enige criterium zijn, want verlichting moet ook gezien worden in termen van ruimte. Een werkomgeving zoals een kantoor heeft een ander type verlichting nodig dan een woonkamer. Door een gepersonaliseerd lichtplan uit te tekenen kan je de juiste plaatsing van de armaturen bepalen, het aantal lichtpunten, de kleurtemperatuur, enz. Zo kan je met licht je huis een eigen identiteit geven”.

 

Light Gallery in Boortmeerbeek

Light Gallery Boortmeerbeek is het vroegere Lichtland. De eigenaars van Lichtland zijn blij dat na 34 jaar hun winkel wordt voortgezet met het zelfde product én met aandacht voor service dat destijds al centraal stond. Dirk Blondeel, de franchisenemer, blikt terug op een retailervaring van meer dan 30 jaar, waarvan de laatste vier in Light Gallery Hasselt.