Leopoldsburg verwelkomt een franchiserestaurant McDonald’s

Geplaatst door: Franchising Belgium

Multi-franchisenemer Nancy Haenen opende op 30 november 2023 de deuren van haar splinternieuwe 7e McDonald’s restaurant in het Limburgse Leopoldsburg, in aanwezigheid van burgemeester Wouter Beke. Dit wordt het 109e McDonald’s restaurant in het Belgische netwerk.

Franchisenemer Nancy wordt ondersteund door een team van 99 enthousiaste lokaal geworven medewerkers. Het team bestaat uit  diverse profielen waaronder vaste medewerkers, managers, en studenten. Alle geselecteerde kandidaten kregen vóór de opening een opleiding om praktische vaardigheden zoals hygiëne- en voedselveiligheidsregels onder de knie te krijgen. Bovendien leren ze soft skills op de werkvloer, zoals teamwork en klantgerichtheid.

Een buitengewone franchisenemer

Nancy Haenen McDonald's

De opening van het restaurant, geleid door franchisenemer Nancy Haenen is vooral een menselijk avontuur. Nancy Haenen komt uit een familie van McDonald’s franchisenemers en maakt zelf al vele jaren deel uit van het merk McDonald’s. Nadat ze manager van verschillende restaurants was geweest, opende ze in 2015 haar eerste franchiserestaurant in Mol. Ze liet het daar niet bij en opende McDonald’s restaurants in Lommel, Geel, Turnhout, Beerse en Houthalen.

Nancy is ook één van de 3 McDonald’s franchisenemers in het Belgische netwerk van 24 franchisenemers en sluit zich aan bij de kring van tweede generatie multi-franchisenemers.

En dit jaar is Nancy de trotse ontvanger van de L.Turner Golden Arch Award, de hoogste onderscheiding voor een L.Turner franchisenemer wereldwijd.

Een wensboom

Een prachtige boom op de parking van het restaurant krijgt in samenwerking met Nancy en haar team een unieke invulling die de burgemeester en de inwoners van Leopoldsburg na aan het hart ligt: het wordt een wensboom!

Tijdens de eerste dagen van de opening van het restaurant zal de boom fungeren als een reusachtige kerstboom, en klanten die een Happy Meal hebben gekocht zullen naar de toonbank onder de boom kunnen gaan om een cadeau uit te kiezen. Later zal de boom een plek worden waar klanten hun wensen kunnen schrijven. Het McDonald’s team zal bij speciale gelegenheden wenskaarten uit de boom kiezen en samenwerken om de wensen uit te laten komen.

Gezinnen steunen

Nancy vindt het belangrijk om als familierestaurant het Ronald McDonald’s Kinderfonds te steunen door bij te dragen aan het initiatief van het Ronald McDonald’s Huis, dat een thuis biedt aan de families van kinderen die zijn opgenomen in het UZ Brussel in Jette.

Nancy vermeldt dat het nog steeds mogelijk is om een donatie te doen via de bestelterminals in de restaurants.