Le Pain Quotidien test een végétarisch concept

Geplaatst door: Franchising Belgium

Binnenkort zal de bakkerijketen ‘Le Pain Quotidien’ zijn eerste restaurant voor vegetariërs en veganisten openen. Om geen verwarring te creëren met de andere verkooppunten van de formule, zal het concept een nieuwe naam krijgen : Le Botaniste.

Een laboratorium
Voorlopig is het project nog in zijn testfase, maar het objectief is om een duurzaam concept neer te zetten, waar men enkel gerechten met lokale en seizoensgebonden producten zal serveren. De prijzen zullen variëren tussen 5 en 10 euros.
« Beschouw het als een laboratorium van de formule ‘Le Pain Quotidien’ », legt CEO Vincent Herbert uit. « We willen testen hoe de consument er op reageert. Als de producten aan onze klanten bevallen, kunnen we die gemakkelijk en snel internationaal gaan verdelen via onze verkooppunten. »

Voorlopig overweegt de formule nog niet om het concept op grote schaal te ontwikkelen, maar sluit het ook niet uit : in geval van een groot succes, zouden we het concept naar andere grote steden of landen kunnen uitbreiden.
Het nieuwe bedrijf “The Botanist” is voor 60% in handen van PQ Licensing, de holding die Le Pain Quotidien controleert. De resterende 40% zijn in handen van de oprichter van Pain Quotidien, Alain Coumont en ondernemer Gregory Verellen. 25 jaar na de oprichting van de Pain Quotidien, Coumont heeft nog steeds 3%.
Bron : retail detail