KFC weldra in Vlaanderen

Geplaatst door: Franchising Belgium

De Amerikaanse fastfoodketen KFC wil in Vlaanderen en Brussel 40 restaurants openen. Het doet daarvoor een beroep op twee Vlamingen met een achtergrond in warenhuizen en vastgoed.

Kentucky Fried Chicken, zoals de fastfoodketen voluit heet, is een concurrent van McDonald’s, Quick en Burger King. KFC komt niet op eigen houtje naar België. Het vond daarvoor partners in de Kempense supermarktuitbater Jan Peeters en de vastgoedondernemer Mathé Heeren, die samen 40 KFC-restaurants in franchise openen.

De keten kwam bij het duo terecht via een voormalige directeur van de supermarktketen Albert Heijn. ‘Enige tijd geleden liet die me weten dat KFC partners zocht in België en dat hij mij een geschikte kandidaat vond’, vertelt Peeters. Hij contacteerde meteen zijn jeugdvriend Heeren. ‘Hij heeft veel ervaring in de vastgoedsector en moet de razendsnelle introductie die KFC voor ogen heeft in goede banen leiden.’

Jan Peeters (37) is samen met zijn neef Wim Peeters de eigenaar van Peeters-Govers. Dat familiebedrijf baat in de provincie Antwerpen en de rand rond Brussel negen Albert Heijn-supermarkten uit en opent er dit jaar nog twee nieuwe.

De ex-Albert Heijn-directeur die Peeters destijds overhaalde, bracht hem nu in contact met KFC.

KFC opent 40 restaurants

De Amerikaanse fastfoodrestaurantketen KFC, bekend voor zijn gefrituurde kip, opent in de komende vijf jaar 40 restaurants in Vlaanderen en Brussel. Drie daarvan openen nog dit jaar de deuren. De eerste in het Wijnegem Shopping Center. Daarna volgen een vestiging in Limburg en een in Oost-Vlaanderen.

De keten kijkt vooral naar de centra van grote steden, maar ook naar locaties in de stadsrand. Hoeveel jobs KFC in de komende jaren zal scheppen, is nog niet duidelijk. In Wijnegem komen er 40.

België is samen met Noorwegen het enige Europese land waar KFC nog geen restaurants had.