KFC opent haar derde restaurant in Vlaanderen in Hasselt    

Geplaatst door: Franchising Belgium

Het Amerikaanse franchiseformule Kentucky Fried Chicken (KFC) opende op 11 augustus 2020 de deuren van zijn derde restaurant in Vlaanderen, namelijk in Hasselt; dit is met deze het zesde van de franchiseformule in België.   De opening, die gepland was voor april, moest worden uitgesteld vanwege de Covid-19-crisis.

Het franchiseverkooppunt KFC in Hasselt

De KFC-franchisevestiging in Hasselt (Grote Markt 15) werd geopend door de masterfranchisenemer Benelux Food Group (BFG), opgericht door de ondernemers Mathé Heenen en Jan Peeters van de Peeters-Govers groep, licentiehouder voor Brussel en Vlaanderen.  Het is hun derde KFC-restaurant in Vlaanderen, na die in Wijnegem in 2019 en Turnhout afgelopen juni.

KFC is gevestigd op de hoek van de Grote Markt, in een historisch pand dat voor deze opening een complete renovatie heeft ondergaan.

Het restaurant biedt normaal gesproken 75 zitplaatsen, maar zal tot nader order beperkt zijn tot 50 zitplaatsen om de Covid-19 gezondheids- en veiligheidsnormen te respecteren. Momenteel werken er ongeveer 40 medewerkers.

Een opvallend gebeurtenis is dat bij de opening van het restaurant werd opgemerkt dat de vuilnisbakken van de stad in de buurt van de KFC te kleine openingen hadden om de emmers van het bord te ontvangen waarin de stukken gebakken kip worden geserveerd. Alvorens een oplossing te vinden voor dit probleem met de stad, organiseerden de medewerkers van KFC rondleidingen om het afval op te halen dat achtergelaten werd op de weg.

De Kentucky Fried Chicken franchiseformule

KFC maakt deel uit van de Amerikaanse groep Yum! (50.000 restaurants in 150 landen) waaronder ook de franchiseformules Pizza Hut en Taco Bell vallen.  KFC met meer dan 20.000 restaurants in 125 landen over de hele wereld bedient dagelijks meer dan 12 miljoen klanten.

De KFC franchiseformule in België

Het eerste Belgische KFC franchiserestaurant werd in 2019 in het Noordstation in Brussel geopend door de Italiaanse groep Autogrill, die in België de vergunning heeft voor de restaurants in de stations en op de autosnelwegen.    In december 2019 werd ook een tweede KFC-restaurant geopend in het centrum van Luik met een andere franchisenemer. De Britse oliegroep EG Groupe heeft van haar kant een samenwerkingsverband met KFC voor België en Nederland gesloten voor KFC-restaurants in haar tankstations. Het eerste restaurant werd eind vorig jaar geopend in Henegouwen in Saint-Ghislain langs de E19/E42.