Kentucky Fried Chicken is niet welkom in Elsene

Geplaatst door: Franchising Belgium

Kentucky Fried Chicken wil België veroveren, maar is daarvoor alvast niet welkom in Elsene. Het gemeentebestuur weigert de fastfoodketen haar stedenbouwkundige vergunning, KFC gaat in beroep.

https://www.retaildetail.be/sites/default/files/styles/news/public/news/shutterstock_648595993.jpg?itok=w-VXXzDD

Geen junkfoodwijk gewenst

KFC krijgt geen stedenbouwkundige vergunning van de gemeente Elsene voor een vestiging aan de Elsensesteenweg (in de buurt van de Naamsepoort): het groen-rode gemeentebestuur kant zich tegen die plannen. Er zouden al teveel fastfoodzaken zijn – onder meer Quick, Burger King, Pizza Hut en McDonald’s zijn in de omgeving te vinden – en de gemeente wil niet dat het de wijk van de “malbouffe” (junkfood) wordt.

Zowel op grond van de commerciële mix als omwille van de publieke gezondheid weigert het schepencollege KFC. Er zouden al zestien horecazaken op honderd meter gevestigd zijn, en de gemeente noemt ook de strijd tegen obesitas en ongezonde voeding prioritair. De bevoegde schepen verwijst ook naar bezorgdheden over dierenwelzijn bij de kiprestaurants. Bovendien wil Elsene meer een woonwijk maken van de buurt, waar een aantal residentiële projecten lopen.

Meer succes bij het Gewest?

KFC trekt naar het Gewest om daar alsnog een vergunning te krijgen. Volgens Unizo is de kans groot dat de Amerikaanse fastfoodreus daar wel zijn slag binnenhaalt.