Kandidaat-overnemers op bezoek bij Quick

Geplaatst door: Franchising Belgium

Van de vijf kandidaten die interesse hadden in de overname van Quick, de fastfoodketen die sinds juni in de etalage staat, zouden er nog twee in de running zijn. Opmerkelijk: een van hen zou eveneens interesse tonen in de franchise restaurantketen Lunch Garden.

Twee Angelsaksische investeringsfondsen
Volgens financieel persbureau Bloomberg zouden de twee momenteel een groot aantal franchise restaurants van de formule Quick bezoeken in Frankrijk en België, om zich een goed beeld te vormen van de markt en de toestand van de restaurants. Het zou gaan om het Britse TDR Capital en het Amerikaanse Oaktree Capital Management, al wil Quick dat nieuws bevestigen noch ontkennen.
Quick, dat sinds juni in de etalage staat, telt 379 restaurants in Frankrijk en 99 in ons land, realiseerde in 2014 een omzet van 1,03 miljard euro en zou 800 miljoen euro moeten opbrengen.
Ook interesse voor Lunch Garden?
Volgens de Franstalige zakenkrant L’Echo zou een van die twee investeringsfondsen overigens ook geïnteresseerd zijn in Lunch Garden, de andere restaurantketen die destijds onder de paraplu van GIB werd opgestart. Officieel staat Lunch Garden niet te koop, al doken er eind vorig jaar wel geruchten in die zin op. Feit is wel dat de twee grootaandeelhouders – het Nederlandse fonds H2 (50%) en het Belgische fonds Kebek (25%) – bezig zijn met een “strategische oefening” rond de restaurantketen die in ons land zo’n 70 vestigingen telt.
Gevraagd naar een reactie liet Annick Van Overstraeten, CEO van Lunch Garden (met een verleden bij Quick), aan L’Echo weten dat er “niets nieuws” te melden was: “Alle opties liggen op tafel om onze groei te financieren, met inbegrip van een status quo in het aandeelhouderschap”.