Jumbo start met franchising in België

Geplaatst door: Franchising Belgium

De Nederlandse keten Jumbo wil zijn ontwikkeling in België versnellen via franchising. Tot dusver hebben zij in ons land 11 supermarkten in eigen beheer geopend, maar zij willen graag tegen het einde van het jaar een totaal van 20 winkels bereiken.

Een eerste franchisewinkel van 1.500 m² zal nog voor het einde van dit jaar in Limburg in Bree worden geopend en daarnaast zijn er nog drie andere franchiseovereenkomsten ondertekend.

Een duo franchisenemers die reeds vertrouwd zijn met Jumbo

Ralf Jansen en René Puts zijn de twee Nederlandse franchisenemers aan het roer van Jumbo in Bree. Het duo is meer dan bekend met het Jumbo, want ze zijn al franchisenemer van twee Jumbo’s in Nederland, op de Nederlands-Belgische grens in Kerkrade sinds januari 2019 en in Stramproy sinds juli 2015.

De Jumbo in Kerkrade wordt in september overgedragen aan een andere franchise-uitbater, zodat het duo zich kan richten op hun winkels in Stramproy en Bree. Voor dit laatste zijn onze franchisenemers al begonnen met het proces van aanwerving van personeel en selectie van lokale en regionale leveranciers.

Het dynamische ondernemersduo is ook franchisenemer van de fastfoodketen Subway waarvoor zij werden uitgeroepen tot “Franchisenemer van het Jaar 2018” en exploiteert daarnaast twee restaurants (Proeflokaal Bregje en La Cubanista) in Weert.

De omzet van Jumbo stijgt in België

De omzet van Jumbo in België bereikte in de eerste helft van het jaar 60 miljoen euro, twee keer zoveel als in 2020. Volgens het financieel beheer zou het tegen het einde van dit jaar meer dan 100 miljoen moeten bedragen.