Ixina zet succcesvol expansieplan verder

Geplaatst door: Franchising Belgium

Ixina, marktleider op het vlak van ingerichte keukens in België, blijft zijn expansie in ons land verderzetten. Dit jaar openden er nog eens 6 nieuwe keukenwinkels, in Sint-Pieters-Leeuw, Geel, Oudenaarde, Champion, Lier en Sint-Niklaas, en Lommel staat ook nog op de agenda aan het eind van dit jaar. Maar ook op internationaal vlak zit de keukengroep niet stil.

Export is immers een belangrijk onderdeel van Ixina’s strategie. Binnenkort opent de 200ste Ixina-winkel zijn deuren. 
De Belgische keukengroep IXINA breidt al sinds een aantal jaren aan een hoog tempo uit in ons land. Dit jaar werden er opnieuw 6 nieuwe winkels geopend, vijf in Vlaanderen en 1 in Wallonnië, en er staat er nog een gepland in Lommel aan het einde van dit jaar. 
“Daarmee hebben we de kaap van de 50 winkels overschreden en komt de teller neer op 27 winkels in Vlaanderen, 3 winkels in Brussel en 22 winkels in Wallonië,” aldus Benoît Vrielinck, Algemeen Directeur Ixina Belgium. 
« We zijn enkele jaren geleden gestart met een ambitieus expansieplan voor Vlaanderen en vandaag kunnen we zeggen dat we daar mooi in zijn geslaagd. Terwijl ons zwaartepunt vroeger in Wallonië lag, tellen we vandaag zelfs meer winkels in Vlaanderen. Ook in 2015 komen er nog winkels bij maar aan een trager tempo. We zijn immers stilaan zowat overal in het land aanwezig. Dankzij ons sterk uitgebreide netwerk mikken we voor 2014 op een totale omzet rond 120 miljoen euro in België, een stijging met ongeveer 15%.
België is de referentiemarkt voor Ixina met 52 verkooppunten, waarvan 1 pilootwinkel in eigen beheer. »
« Maar we zijn bovenal een sterke internationale groep,” vervolgt Benoît Vrielinck. “Export is een cruciaal onderdeel van onze strategie. Naast onze 52 winkels in België beschikken we immers over 3 keer zoveel winkels daarbuiten. Het overgrote deel daarvan liggen in Frankrijk, Oost-Europa (Rusland, Polen), Azië (Vietnam, Cambodja), Afrika (Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Benin, Ivoorkust, Kenia, Mauritius) en het Midden-Oosten (de Verenigde Arabische Emiraten, Saoudi-Arabië). Aan het eind van dit jaar of ten laatste begin volgend jaar vieren we de opening van onze 200ste winkel.”»
Nieuwe Ixina-winkels in Lier en Sint-Niklaas
Eind augustus ging in Lier de 51ste IXINA-winkel open onder leiding van franchisenemer Stef Van Hemelen. “Ik ben 20 jaar lang actief geweest als systeembeheerder in de IT-sector en wou een nieuwe uitdaging aangaan. Ik liep al een tijdje met het idee om een Ixina-winkel uit te baten. Ik sta 100% achter dit concept!” De 650 m2 grote winkel biedt plaats aan maar liefst 24 tentoongestelde keukens waaruit de klant zijn keuze kan maken. 
Op 2 oktober opende franchisenemer Gunther Govaerts zijn gloednieuwe Ixina-winkel in Sint-Niklaas. «Ik ben zelf 10 jaar actief geweest als zelfstandige schrijnwerker met een passie voor keukens. Ik heb immers zelf keukens en kasten gemaakt en geplaatst. Een ideale uitgangspositie om een Ixina-winkel te beginnen, dacht ik!»
Gunther zal de winkel dagelijks leiden samen met 4 verkopers die stuk voor stuk een stevige ervaring hebben hetzij op commercieel vlak hetzij als interieurarchitect. « We hebben allemaal een intensieve training aan de Ixina Academy achter de rug en zijn klaar om de klanten te ontvangen. » 
Het succesrecept van Ixina schuilt in het franchiseconcept. In elk IXINA-verkooppunt staat een gedreven en ervaren zelfstandige franchisenemer die werkt volgens de Ixina-filosofie maar zijn team op zijn eigen manier aanstuurt. Elk Ixina-verkooppunt zorgt gemiddeld voor 5 rechtstreekse en 5 onrechtstreekse jobs. 
Ixina lanceerde het unieke 3D-concept, waarbij de klant met behulp van een 3D-bril doorheen zijn nieuwe keuken kan wandelen. Ook het in elke winkel centraal geplaatste “Atelier” is vernieuwend. Hier kan elke klant zijn keuken concreet samenstellen en personaliseren. In deze interactieve demonstratiezone wordt 
immers een overzicht geboden van de verschillende functionaliteiten zoals de soorten spoelbakken en kranen, handvaten, verlichting, opbergsystemen en afvalemmers. De klant kan hier ook een keuze maken uit het grote aanbod kleuren en materialen wat betreft de keukendeuren en werktabletten. Wie 
technische informatie over de elektro-apparaten wil, kan die terugvinden via een tv-scherm met touch.