ixina toont zijn hart voor de planeet

Geplaatst door: Franchising Belgium

Op 22 april wass het Dag van de Aarde. Een bijzondere dag om ons bewust te maken over het welzijn van onze planeet en de bescherming van het milieu te ondersteunen. Het franchisenetwerk ixina, Belgische marktleider in uitgeruste keukens, draagt onze planeet al tien jaar een warm hart toe. Ixina werkt samen met de ngo Kiem des Levens, een eco-humanitair project om de bossen van Afrika te beschermen en herstellen.

Een verrijkende samenwerking

Vandaag is de aandacht voor ons  milieu  een absolute prioriteit geworden. Ook ixina wil op doordachte wijze zijn steentje bijdragen. Met de hulp van Kiem des Levens slaagt ixina erin om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Het bedrijf steunt herbebossingsprojecten in Madagaskar en Togo. Voor elke verkochte keuken van het franchisenetwerk ixina, plant Kiem des Levens 18 bomen, ter compensatie van de uitgestoten CO2 voor de productie, levering en plaatsing. Op die manier wordt de impact van elke keuken 100% gecompenseerd. In 2020 werden er meer dan 300 000 bomen aangeplant! De samenwerking duurt ondertussen tien jaar. In totaal werden er meer dan zes miljoen bomen geplant. Het spreekt voor zich dat het franchisenetwerk ixina nog lang met de ngo wil  samenwerken om zijn engagement voor het milieu te bestendigen.

Een 360°-aanpak

De keukens van het franchisenetwerk ixina worden gemaakt met de meest duurzame materialen. Ze geven de herbebossing van de Afrikaanse bossen een duwtje in de rug. De aanpak van ixina gaat echter nog een stuk verder. De winkels van ixina zijn gebouwd met zoveel mogelijk recycleerbare materialen en  ontworpen  om  energieverlies te beperken. Alle catalogussen, folders en papieren drukwerk van ixina worden gemaakt met PEFC-FSC-gecertificeerde printers. Sterke engagementen op elk niveau die bewijzen dat zelfs de grootste winkelketens de kans hebben om zich in te zetten voor het milieu.

Voor meer informatie om franchisenemer te worden bij ixina, klik hier.