IXINA opent nieuwe vestiging in Sint-Truiden

Geplaatst door: Franchising Belgium

Klanten kunnen hun toekomstige keuken beleven in de exclusieve 3D-ruimte.

Keukenspecialist IXINA, leider op de Belgische markt met een jaaromzet van 120 miljoen euro en meer dan 20.000 verkochte keukens in 2014, blijft verder uitbreiden. Vandaag opent het keukenmerk een 54ste winkel in Sint-Truiden. Bovendien gaat het in deze keukenwinkel om een revolutionair concept: klanten kunnen er hun nieuwe keuken in 3D beleven. Een primeur in België. 

Het nieuwe IXINA-verkooppunt in Sint-Truiden is in handen van twee ervaren franchise-nemers. Ivar Sleuwaegen is sinds 2013 zaakvoerder van de IXINA-winkel in Leuven en was voordien gedurende een 8-tal jaren actief als winkel-verantwoordelijke van een IXINA-verkooppunt. Sanju Baetens nam drie jaar geleden de IXINA-winkel in Bekkevoort over. “We geloven allebei sterk in het unieke IXINA-winkelconcept dat bijzonder goed aanslaat bij de consument en vooral de 3D-demonstratie die trouwens een primeur is in België.” Beide franchisnemers zullen nu samen de leiding nemen over deze nieuwe IXINA-vestiging gelegen in een commerciële zone in Sint-Truiden. Ze zullen hierin worden bijgestaan door een team van ervaren keukenadviseurs. 
Over uw keuken is nagedacht 
Het succesrecept van IXINA schuilt in het franchiseconcept. In elk IXINA-verkooppunt staat een gedreven en ervaren zelfstandige franchisenemer die werkt volgens de IXINA-filosofie maar zijn team op zijn eigen manier aanstuurt. Elk IXINA-verkooppunt zorgt gemiddeld voor 5 rechtstreekse en 5 onrechtstreekse jobs. Persbericht Oktober 2015 
Beleef je keuken in 3D 
IXINA lanceerde het unieke 3D-concept, waarbij de klant met behulp van een 3D-bril doorheen zijn nieuwe keuken kan wandelen. Ook het in elke winkel centraal geplaatste “Atelier” is vernieuwend. Hier kan elke klant zijn keuken concreet samenstellen en personaliseren. In deze interactieve demonstratiezone wordt immers een overzicht geboden van de verschillende functionaliteiten zoals de soorten spoelbakken en kranen, handvaten, verlichting, opbergsystemen en afvalemmers. De klant kan hier ook een keuze maken uit het grote aanbod kleuren en materialen wat betreft de keukendeuren en werktabletten. Wie technische informatie over de elektro-apparaten wil, kan die terugvinden via een tv-scherm met touch screen. 
IXINA in het kort 
– Leider op de Belgische markt wat betreft de verkoop van ingerichte keukens; 
– Bestaat sinds 1971 en beschikt over meer dan 35 jaar ervaring in franchise; 
– Wereldwijd aanwezig in 16 landen met in totaal 200 winkels; 
– 53 franchise-verkooppunten en 1 pilootwinkel in België; 
– Meer dan 20.000 verkochte keukens in 2014 in België; 
– Een omzet van 120 miljoen euro in 2014 in België; 
– Meer dan 500 verschillende modellen; 
– Meer dan 500 directe en indirecte jobs in België; 
– Per verkochte keuken plant IXINA 18 bomen in samenwerking met de NGO Kiem des Levens; 
de meerderheid van de IXINA-keukens draagt het PEFC-label; 
– Lid van de FBD-groep, Europese leider inzake de distributie van ingerichte keukens via 
franchise. 
Wenst u meer informatie over deze formule, klik dan op hun logo in de carrousel “ deze formules zoeken kandidaten om uit te breiden “ op de home page en stel uw vraag direct aan hun!