Interview met twee franchisenemers van Domino’s Pizza uit Leuven en Gent

Geplaatst door: Franchising Belgium

Franchising-Belgium heeft begin juli twee franchisenemers, Yassine Islam en Mamlouk Hussein van de formule Domino’s Pizza ontmoet in het verkooppunt van Yassine Islam in Leuven (Diestsestraat 265-267) tegenover het station.

Ze zijn beide gestart als pizzaïolo in een verkooppunt van de formule. Domino’s Pizza heeft vorig jaar 10 nieuwe verkooppunten geopend in België, waarvan er drie geopend werden door ondernemers die hun carrière zijn begonnen als pizzaölo of als pizzakoerier man bij de formule. 26% van de franchisenemers zijn hun carrière begonnen in één van de verkooppunten aan de formule.

Franchising-Belgium.be : Yassine en Mamlouk, jullie zijn beide manager van een verkooppunt van Domino’s Pizza, kunnen jullie ons jullie parcours vertellen voordat jullie franchisenemers van Domino’s Pizza werden ?

Yassine (32) : In 2006 ben ik in België aangekomen en ben ik beginnen werken in een Delhaize en in de restauratie en eind 2008 ben ik ‘s avonds als pizzaïolo bij Domino’s Pizza begonnen. Heel snel had ik al zin om vorderingen te maken en om mijn eigen baas te zijn als franchisenemer van de formule. In 2012 nadat ik manager ben geweest, heb ik de Domino’s Pizza in Leuven geopend, een verkooppunt van 200 m2 met 40 zitplaatsen en dat ongeveer 20 personen te werk stelt. Op 30 maart 2015 heb ik mijn tweede franchise verkooppunt, de eerste Domino’s Pizza Slice, geopend op de Oude Markt in Leuven.

 Mamlouk (36) : In 2007 ben ik naar België gekomen en ben ik ‘s nachts beginnen werken als pizzaïolo voor Domino’s Pizza in Antwerpen, waar ik trouwens Yassine heb ontmoet. 6 maanden later werd ik manager assistent en een jaar later kreeg ik een job als manager. Een tijdje later beheerste ik twee verkooppunten, waarvan één in Antwerpen en één in Kiel. Als franstalige, wou ik een verkooppunt openen in het franstalige gedeelte van het land, maar toen kwam er een opportuniteit in Gent dat ik niet wou laten voorbij gaan en opende ik in 2010 een franchise verkooppunt in de studentenwijk van de stad. Mijn verkooppunt stelt 20 mensen te werk en is elke dag open van 11u ‘s morgens tot middernacht.

 Franchising-Belgium.be : Hoe zijn jullie relaties met jullie franchisegever ?  

 Yassine en Mamlouk : Onze relaties zijn uitstekend hoofdzakelijk door het parcours dat we met de formule hebben afgelegd voordat we franchisenemers werden. We weten hoe de hele werking van de keten in elkaar zit en hebben permanent contact met de hoofdzetel voor de bestelling van onze ingrediënten, die 1 à 2 keer per week vanuit Nederland geleverd worden. We krijgen ook regelmatig bezoek van consultants van Domino’s Pizza die komen kijken of het allemaal in goede banen loopt volgens de modaliteiten van de formule.

De marketingafdeling van de formule levert ons ook promotiemateriaal dat overeenkomt met alle verkooppunten in België, maar we hebben ook de vrijheid om onze eigen lokale publicitaire campagnes te lanceren om ons eigen verkooppunt te promoten.

Franchising-Belgium.be : Wat zijn volgens jullie de kwaliteiten van een goede franchisenemer ?  

Yassine en Mamlouk : Buiten het opvolgen van de regels voor een goed beheer van de franchisegever, is de tevredenheid van de klant essentieel. Een tevreden klant die onze producten apprecieert is een klant dat terug in één van onze verkooppunten zal komen bestellen. 

Franchising-Belgium.be : Zijn jullie tevreden met de vooruitgang van jullie verkooppunten en hebben jullie nog toekomstige projecten?  

Yassine : Ik heb voor het moment een nieuw project: de opening van een derde verkooppunt in Mechelen. Het is wel nog te vroeg om jullie daarover meer details te geven.  

Mamlouk : Ik zou uiteraard andere verkooppunten willen ontwikkelen zoals Yassine maar heb voorlopig nog geen project buiten mijn verkooppunt in Gent zo goed mogelijk te rentabiliseren.