Interview met Julie Splingard, franchisenemer van de Spaanse franchiseformule Equivalenza

Geplaatst door: Franchising Belgium

Franchising-Belgium.be sprak met Julie Splingard (30), de eerste franchisenemer van de Spaanse franchiseformule Equivalenza in België die een winkel heeft in het centrum van Waver in Waals-Brabant.

 
De franchiseformule Equivalenza werd opgericht in Spanje in 2011 en biedt hoge kwaliteit parfums tegen lage prijzen. Het concept bestaat slechts drie jaar en heeft met veel succes al meer dan 700 winkels in 35 landen geopend. Vandaag heeft de franchiseformule vier verkooppunten in België met onder andere een pilootpunt in Mechelen en verder winkels in Kortrijk, Gent en Waver.
 
Franchising-Belgium.be: Wat was je achtergrond voordat u uw franchise Equivalenza Wavre openen?
 
In feite, in eerste instantie was er mij niets voorbestemd om een franchisenemer van Equivalenza te worden.
Ik ben gediplomeerd in graduaat toerisme. Door enkele ervaringen werd ik aangetrokken door de verkoop.
 
Ik ben dan beginnen te onderzoeken of een franchiseconcept mij kon interesseren. Zo belandde ik op het Spaanse franchiseconcept dat nog niet bekend was in België. Er was echter al wel een winkel in Noord-Frankrijk in Arras, waar ik naartoe ging om het concept te verkennen en hield er een enthousiast aan over.
 
Toen ging alles heel snel. Ik volgde een opleiding in ondernemerschap om een winkel te openen. Al vlug daarna, in november 2014, ontmoette ik de master-franchisenemer van equivalenza. Na het ondertekenen van mijn contract als franchisenemer volgde ik een opleiding van een paar dagen in Frankrijk.
 
Gelukkig vond ik, in juli 2014, een goed gelegen pand op een drukke straat in het centrum van Waver (Rue du Pont du Christ 45). We tekenden al vlug de huurovereenkomst, en de winkel opende haar deuren 27 oktober 2014.
 
Franchising-Belgium.be: Wat is uw relatie met uw franchisegever?
 
Mijn relatie met de Belgische master-franchisegever, die gevestigd is in Mechelen, is uitstekend.
Ik plaats mijn orders rechtstreeks aan de fabriek in Spanje en ik heb tot nu toe nooit problemen met hen ondervonden.
 
Franchising-Belgium.be: Wat zijn voor u de belangrijkste kwaliteiten van een goede franchisenemer?
 
Zin voor ondernemerschap is voor mij primordiaal, de smaak van de verkoop en de wil om de klanten zo goed mogelijk te dienen.
Als zelfstandige is het duidelijk dat we onze uren niet moeten rekenen en een rigoureuze organisatie is nodig om mijn professionele leven en mijn gezin leven te combineren.
 
Franchising-Belgium.be: Je gevierde net de eerste verjaardag van je winkel, heb je nieuwe projecten?
 
De volgende ideale stap zou zijn om een tweede Equivalenza franchisewinkel in een winkelcentrum te openen, maar ik besef dat dit niet evident is, rekening houdend met de hoge huurprijzen in de goede commerciële centra. En dan spreken we nog niet over de positie van de banken die een financiering van een dergelijk project aanvaarden. De toekomst zal het leren!