Interview met Chrisitan Toussaint, Area Manager Benelux voor de formule Vom Fass

Geplaatst door: Franchising Belgium

 Franchising-Belgium heeft Christian Toussaint ontmoet, de nieuwe Area Manager Benelux van de duitse formule Vom Fass en ook de franchisenemer van de winkel Vom fass in Luik (Rue du Pot d’Or).

 Vom Fas is een uniek concept dat nog niet erg gekend is in België, maar dat zich zou willen ontwikkelen via franchising in de Benelux. Het concept van de formule is simpel : Vom Fass heeft een selectie van producten die onder 6 catégorieën verdeeld zijn :-whisky, cognac, rhum, calvados en armagnacs in vat
-likeurs
-grappa
-olie en azijn
-wijnen
-delicatessen ( producten van Vom Fass of van enn erkende partner)
Sinds zijn oprichting in het zuiden van Duitsland in 1994 heeft de formule zich ontwikkeld aan de hand van een dynamisch franchisenetwerk die vandaag meer dan 240 franchisenemers heeft in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Groot-Brittanië, Japan, Nieuw-Zeeland, Frankrijk, Hongarije, België, Tsjechisch Republiek, Polen, Denemarken, Roumenië, Verenigde Staten, Letland, Spanje, Italië, Maleisië, Ierland en Singapour.
 De franchiseformule is sinds 2005 aanwezig in België en heeft er 9 winkels in Aalst, Brugge, Gent, Halle, Heist-op-den-Berg, Luik, Waterloo et Waver. Er is ook een shop-in-shop Vom Fass in Hannut in de winkel Hesby-Drink & Robin Home Interior & Cook Design.
Vom Fass wilt geen winkels in en shoppingcentra maar wel in de winkelstraten in het centrum, in oppervlaktes tussen 40 en 60 m2 voor de winkel en 25 m2 voor de reserve. Op de belgische markt heeft de franchiseformule Vom Fass geen echte concurrenten.