Interview met Benoît Savoldi, multifranchisenemer van het franchiseconcept Troc.com

Geplaatst door: Franchising Belgium

Franchising-Belgium.be ontmoette begin augustus Benoît Savoldi, multifranchisenemer van Troc.com in zijn winkel te Eigenbrakel.

Een foutloos parcours als Franchisenemer

Benoît Savoldi begon zijn professionele carrière in 1984 met een stagecontract bij een kinderkledingwinkel en vervolgens als verkoper bij Disport, waar hij zich heeft opgewerkt tot manager in verschillende regio’s (Waver, City 2 in Brussel, Luik, …) en tenslotte als assistent van de sales directeur.

Na een bezoek aan de franchisebeurs te Brussel in 1999 besloot hij om zelfstandige te worden ??als franchisenemer. Na een ontmoeting met het franchiseconcept Troc.com was zijn besluit genomen.

Hetzelfde jaar ging hij te werk bij Troc.com in de winkel Vorst-Drogenbos en negen maanden later werd hij de franchisenemer van deze winkel. Het begin van een succesvolle samenwerking van meer dan 17 jaar.

Twee jaar later, koopt Benoît de winkel Troc.com van La Louvière die hij weer verkocht in 2009. Ondertussen, in 2006 werd hij ook franchisenemer van de Troc franchisewinkel te Etterbeek en in 2008 franchisenemer Troc.com van de winkel te Eigenbrakel.

In 2013 werd hij ook franchisenemer van twee nieuwe franchisewinkels in Ukkel en in Klabbeek-Tubeke in een voormalige Bricowinkel.

In 2015 heeft hij zijn winkel te Vorst-Drogenbos verkocht aan zijn gerant Ridouane Ahadi, die reeds 14 jaar met hem samen werkte en op deze manier franchisenemer is geworden van het verkooppunt.

Benoît beheert 4 franchisewinkels van Troc.com met twee gerants in Ukkel en Tubeke-Klabbeek en met een team van 4 werknemers per winkel.

Een professionele loopbaan die wat aandacht verdient.

 

Wat is uw relatie met uw franchisegever?

Na een samenwerking van bijna 20 jaar, is mijn relatie met mijn franchisegever uitstekend, een echte vertrouwensrelatie.

Ik ben betrokken bij een kern met de franchisegever, waar vier verkozen franchisenemers van deel uit maken. We komen om de zes weken samen om de problemen die het netwerk zou kunnen ontmoeten te bekijken en eventueel de nodige oplossingen voor te stellen.  Het netwerk van Troc.com heeft op heden in België 27 winkels, waarvan 24 franchisenemers.

Ik kan zeggen dat mijn relatie met mijn franchisegever zeer goed is, het bewijs: ik ontving dit jaar de “Award voor de beste franchisenemer” van het netwerk, tijdens een diner georganiseerd voor de 25e verjaardag van de Belgische Franchise Federatie.

 

Wat zijn voor u de belangrijkste kwaliteiten van een goede franchisenemer?

In mijn branche zoals ook in alle sectoren, moeten je in de eerste plaats heel commercieel gericht zijn maar ook zeker rekening houden met de klant.

We moeten genereus zijn en de klantenservice is steeds en zonder uitzondering het belangrijkste.

 

Heeft u plannen voor de toekomst?

Op dit moment ben ik volop bezig met het beheren van mijn vier winkels, maar als er een geldige kans wordt gepresenteerd om mijn netwerk in de toekomst te vergroten, verdient deze uiteraard te worden bekeken.

Maar voor logistieke redenen zou ik geografisch niet willen uitbreiden buiten Brussel en Waals-Brabant.

Voor meer informatie over het franchiseconcept Troc.com klik hier.