Intersport opnieuw actief in België door een nieuwe franchise winkel in Bergen

Geplaatst door: Franchising Belgium

Intersport ontwikkelt een nieuw franchiseconcept in België

Het Franse concept Intersport wil met een nieuw franchiseconcept de Belgische markt opneiuw veroveren. Op 17 augustus 2016 opende ze een nieuwe winkel van 1.750 m² op het wnkelcentra “des Grands Près” in Bergen.

De franchisewinkel Intersport in Bergen staat onder leiding van twee franchisenemers, David Menard en Yohan Rousseau.

De officiële inhuldiging van de winkel had vorige week plaats op 24 november, in aanwezigheid van Corinne Gensollen, Philippe Jayet en Lara Talmant respectievelijk Chief Executive Officer, secretaris en directeur van het Development Office van Intersport Frankrijk en België.

De Franse Directie van Intersport heeft op de officiële opening van de franchisewinkel in Bergen bevestigd dat de groep in België wens uit te breiden volgens hun nieuw franchiseconcept.

De Intersport winkel in Bergen is de zesde franchise winkel in België. De andere franchisewinkels bevinden zich in Gent, Herent (Leuven), Lanaken in Vlaanderen, Elsene in Brussel en Luik.

Beide franchisenemers van Bergen hebben een team van dertig gemotiveerde medewerkers om de winkel te exploiteren.

De winkel is ontworpen volgens het nieuwste concept van Intersport met 16 interactieve digitale schermen die producten, promoties en klantenkaarten voorstellen. Op de schermen kunnen de klanten reclame artikels terugvinden en de merken die in de winkel verkocht worden. Meer dan 2.000 klantenkaarten werden reeds uitgereikt in de eerste10 dagen na de opening van de nieuwe franchisewinkel.

De coöperatieve Intersport, de wereldleider op het gebied van sportartikelen

De coöperatieve Intersport, Europees en wereldleider in de distributie van apparatuur en sportartikelen (kleding en accessoires), werd opgericht in Frankrijk in 1956. Ze zijn aanwezig met 5.900 winkels onder de naam van Intersport, The Athlete’s Foot en Blackstore in 66 landen ter wereld met en hebben samen een omzet van € 11,4 miljard met een groei van 18%.

Een ontwikkeling in België via franchising

De Intersport coöperatie heeft zich in Frankrijk bewezen. De wens van de Intersport directie is om in België zich te ontwikkelen via het franchise-systeem en de regels te volgen die door de Belgische Franchise Federatie worden opgelegd om een ethische et authentiek franchiseketen te garanderen.

Zij wensen de Europese Deontologische Erecode te respecteren en te streven naar een evenwichtige relatie tussen franchisegever en franchisenemer in een win-win relatie.

Weldra in 2017 een zevende franchise winkel in Arlon!

Een zevende winkel zal naar verwachting volgend jaar in juli in Arlon-Sterpenich geopend worden. Deze winkel zal door dezelfde franchisenemers van de winkel van Bergen uitgebaat worden.

Het doel van het Intersport is om op termijn de tweede belangrijkste sport distributeur te worden in België, na de Franse marktleider Decathlon.