Intermarché franchiseert 5 extra winkels in september

Geplaatst door: Franchising Belgium

De directie van Intermarché heeft tijdens zijn ondernemingsraad bekendgemaakt dat er vanaf 4 september 5 extra winkels gefranchiseerd zullen worden. Deze tweede franchisinggolf brengt het aantal al gefranchiseerde winkels van de keten op 22.

Begin dit jaar kwamen de 87 Mestdagh-winkels die onder de vlag van Carrefour Market werkten, in handen van Intermarché. Sinds 1 juli worden 17 van de 51 ‘Intermarché by Mestdagh’-winkels al via franchise uitgebaat. Vorige week maakte het management van het bedrijf tijdens een vergadering van de ondernemingsraad bekend dat er een tweede franchisinggolf komt. Concreet zullen vanaf 4 september nog 5 extra winkels worden gefranchiseerd, zodra de administratieve formaliteiten zijn afgerond. Het gaat om de vestigingen in Bouge, Eigenbrakel, Gilly, Waver en Couillet.

Na de overname van 86 voormalige Carrefour Market supermarkten van de familiale groep Mestdagh maakt Intermarché immers een gelijkaardige oefening als Delhaize, waarbij supermarkten die in eigen beheer werden uitgebaat, overgaan naar zelfstandige uitbaters- franchisnemers. In het commerciële model van de Musketiers is er nu eenmaal geen ruimte voor geïntegreerde filialen.

Voor meer informatie om franchisenemer te worden van Intermarché, klik hier.