Intermarché boekt lichte omzetgroei in 2022

Geplaatst door: Franchising Belgium

Les Mousquetaires, de groep boven supermarktketens Intermarché en Netto, zag vorig jaar de omzet met 2,3% aangroeien. In België was er een significant hogere omzetstijging.

Sterke groei in België

De groepering Les Mousquetaires, actief in voedingdoe-het-zelf en mobiliteit, behaalde in 2022 een omzet van meer dan 36 miljard euro, een groei met 2,3%. Het jaar werd gekenmerkt door een context van ongeziene inflatie, een sterke kostendruk en veranderend koopgedrag. De ondernemers hebben zich dan ook gefocust op kostenbesparingen om te beantwoorden aan de verwachtingen van consumenten die hun koopkracht zagen dalen en zich concentreerden op essentiële aankopen, zegt het persbericht.

De supermarktketens van de groep – Intermarché en Netto – realiseerden samen een omzet van 31,3 miljard euro. In Frankrijk steeg het marktaandeel naar 15,9%, met vooral voor discountketen Netto een sterke groei (+8,3%). In België waren de 77 supermarkten goed voor een omzet van 825 miljoen euro, een groei met 7,2%. Het nationale marktaandeel steeg er met 14 procentpunten naar 2,97%. Sinds begin 2023 werkt de groep aan de integratie van de 86 overgenomen supermarkten van de groep Mestdagh.

Voor meer informatie om franchisepartner te worden bij Intermarché, klik hier.

Bron: Retail Detail