ING ondersteunt u als franchisegever en franchisenemer

Geplaatst door: Franchising Belgium

Franchising is een snel groeiende commerciële samenwerkingsvorm en een uitgelezen manier om een impuls te geven aan de groei van uw bedrijf. De banken hebben een belangrijke rol te spelen ten aanzien van deze groeiende sector. Daarom heeft ING een nieuwe, geïntegreerde, benadering gelanceerd om zowel franchisenemers als –gevers beter te kunnen ondersteunen.

Opleiding om de kredietverlening te vergemakkelijken

ING is sinds een jaar bezig met de opleiding van franchising specialisten. Dankzij hun expertise worden de kredietaanvragen van franchisenemers niet langer behandeld volgens de standaard procedure. Er worden nu nieuwe criteria aan toegevoegd zoals de kwaliteit van de franchisegever of een analyse van het succes van zijn franchisenemers om zodoende de financiering van de franchisenemer te vergemakkelijken.

Franchisegever en franchisenemer zijn één

De geïntegreerde Franchise aanpak van ING bestaat er in het duo franchisegever-franchisenemer als een geheel te beschouwen. Sommige informatie over de franchisegever blijft vandaag door de bank nog onbenut wanneer het gaat om een kredietaanvraag van een franchisenemer: hoe lang duurt het voor een verkooppunt rendabel is, was is zijn kans op slagen, beheer van de reputatierisico’s, enz. . Nochtans is dit erg waardevolle informatie. Door deze informatie maximaal te benutten en door het duo franchisegever-franchisenemer als een geheel te beschouwen, kan ING de kennis over haar klant verbeteren wat dan weer bijdraagt aan de kwaliteit van de relatie.

Wilt u meer weten? Maak kennis met de ING franchising experts, Edith De Flines en Jan Van den Bergh op de ING-stand op de Beurs Ondernemen, op 16 en 17 maart in Tour & Taxis. www.entreprendreondernemen.be