Het tweede franchiserestaurant Burger King opent in Charleroi

Geplaatst door: Franchising Belgium

Een week na de opening van het eerste Burger King franchiserestaurant in België te Antwerpen op 28 juni, is in Charleroi het tweede franchiserestaurant geopend op 4 juli in het nieuwe winkelcentrum Rive Gauche.

De Burger King te Charleroi bevindt zich in het winkelcentrum met de ingang op de 1ste verdieping en heeft dus dezelfde openingsuren als het winkelcentrum zelf.

Het gloednieuwe restaurant van 750 m² met 263 zitplaatsen is verdeeld over twee verdiepingen. Een aanzienlijke investering van ruim € 1.390.000.

Op elk niveau, zijn er twee Coca-Cola Freestyle machines (self service), een exclusiviteit voor de Belgische Burger Kings, waardoor de klant uit een honderdtal soorten frisdrank van het merk kan kiezen.

Dit tweede Burger King restaurant in België is onder leiding van Alain Vermeulen een multifranchisenemer die ook twee Quick restaurants beheert, de eerste in Couillet en de tweede in ook in Charleroi in Ville Basse.

De franchisenemer in Antwerpen, René Korfmaker, heeft er voor gekozen om zijn Quick restaurant te transformeren in een Burger King. Alain Vermeulen daarentegen koos ervoor om beide merken in de Benedenstad van Charleroi te behouden, hij vindt de twee merken (Quick en Burger King) complementair.

De franchisenemer wordt ondersteund door een sterk team van 55 medewerkers en een tiental studenten die hun opleiding in het restaurant Burger King te Namen hebben gekregen. De Burger King te Namen zal geopend worden voor het publiek op het einde van de maand augustus.