Het succes van een franchisenemer van Anytime Fitness

Geplaatst door: Franchising Belgium

Sinds 2014 is Henk in zekere zin betrokken bij Anytime Fitness. Zijn levenspartner, Mirjam is toen Anytime Fitness Axel gestart. Vervolgens heeft hij in mei 2016 tijdens de jaarlijkse Anytime Fitness Benelux conferentie besloten om een Anytime Fitness in Oost Vlaanderen te gaan openen. In mei 2017 werd dit een feit. Anytime Fitness Stekene was “geboren”.

Wat deed jou besluiten om een eigen Anytime Fitness club te openen? 

Mijn  eerste eigen fitnessclub (270 m2) had ik in 1994 geopend. Dus eigenlijk is het “vak” niet nieuw voor mij. Na 10 jaartjes uit de fitnessbranche te zijn geweest, na 2 kindjes ter wereld gebracht te hebben en na een verhuizing van Rotterdam naar het Zeeuwse Axel… wilde ik weer nieuwe uitdagingen in mijn leven.

Tijdens de Anytime Fitness Benelux conferentie in mei 2016 ben ik door 2 Amerikanen – beide eigenaren vna meerdere Anytime Fitness clubs – getriggerd. Ik dacht: “Dat ga ik ook doen!”.

De ambitie om in de komende 10 jaren een aantal Anytime Fitness vestigingen te gaan openen in Oost Vlaanderen ontbrandde in mij. Een gebied met de nodige uitdagingen, een nieuw werkgebied ook voor mij als Nederlander.

Mijn passie om met mensen te werken en mensen te helpen is voor mij 1 van de pilaren waarom ik weer de fitnessbranche ben ingestapt. Uiteraard is het een onderneming, dus naast mijn passie wil ik ook winst maken.

In mei 2017 opende Henk Anytime Fitness Stekene

Hoe gaat het nu?

“De Anytime Fitness club in Stekene heb ik op 22 mei 2017 geopend. In 7 maanden tijd zijn er rond de 900 leden lid geworden van de club. De mensen uit Stekene en de omgeving vinden het een fantastische club. Een gebouw met 2 verdiepingen met in totaal 1000 m2. Ik ben dan ook zeer tevreden met het resultaat tot nu toe. Mede dankzij mijn team heb ik dit kunnen realiseren.”

Je hebt inmiddels een nieuwe franchise licentie getekend? 
“Reden om een tweede franchise licentie te kopen is het gegeven dat ik mijn groeistrategie in gang wil zetten. Door twee aandeelhouders aan te trekken kan ik deze groei sneller uitvoeren. Doordat ik in een goede ‘flow’ zit en de juiste mindset heb, kan ik mijn doelstellingen groot inzetten. Ik wil dan ook aan mijn bedrijven werken, in plaats van in mijn bedrijven werken. Alleen op deze wijze kan ik naar mijn mening de toekomstige clubs succesvol managen.”

Wil jij net als Henk Sariman jouw ondernemersdroom waarmaken?

Heb jij de droom om een eigen bedrijf te starten in de fitnessbranche, maar wil je er niet alleen voor staan?

Je zou graag – al dan niet naast je huidige baan – een eigen onderneming willen beginnen. Of je bent al actief als fitnessondernemer, maar wilt de voordelen van een wereldwijd bewezen concept benutten. Je weet dat hier veel bij komt kijken en wilt hier graag hulp van professionals bij. Want, dan kun jij de stap naar zelfstandig ondernemer zetten en je focussen op het succesvol managen van jouw Anytime Fitness club.
Neem dan eens contact met ons op.

Voor meer informatie over het franchiseconcept Anytime fitness, klik hier.