Het franchisenetwerk van Lunch Garden: na ziekenhuizen ook in musea

Geplaatst door: Franchising Belgium

 Annick Van Overstraeten, CEO van het franchisenetwerk Lunch Garden, vermeldde in januari dat na de aankomst van de restaurants van Lunch Garden in de ziekenhuizen van Bonheiden en Mechelen andere opportuniteiten in deze sector zouden ontstaan, want telkens er een ziekenhuis gerenoveerd of gebouwd wordt, wordt er een nieuw restaurant in voorzien.

Een restaurant bij het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren

Een nieuwigheid voor het franchisenetwerk Lunch Garden; een brasserie met tafelservice in een museum, namelijk in het Koninklijk Museum van Midden-Afrika in Tervuren, dat op 8 december 2018 zijn deuren zal heropenen na een totale renovatie die in 2013 begon.

Nieuwe naam en nieuw menu voor dit eerste restaurant dat “Tembo” (olifant in het Swahili) zal worden genoemd met Afrikaanse gerechten op de menukaart. Het restaurant komt in het nieuw glazen onthaalpaviljoen. Het museum is toegankelijk via een honderd meter lange ondergrondse galerie.

Een franchisenetwerk van restaurants in het hele land

Het franchisenetwerk van Lunch Garden-restaurants in België telt momenteel 75 restaurants, waarvan 31 uitgebaat in franchising. De in 2010 gestarte vernieuwing van het netwerk loopt ten einde, er zijn nog 5% van de restaurants die een verbouwing moeten ondergaan volgens het nieuwe concept.

Een 76th Lunch Garden restaurant opent in oktober 2018 zijn deuren in Vlaams-Brabant in Ternat in het nieuwe winkelcentrum The Leaf waar andere franchisemerken aanwezig zullen zijn, waaronder Albert Heijn, Brico Plan it en waarschijnlijk een Burger King.

In de komende 3 jaar wil het franchisenetwerk Lunch Garden nog 5 nieuwe restaurants openen.

Het franchisenetwerk Lunch Garden maakte in 2017 een omzet van € 175 miljoen met een jaarlijkse groei van 4 tot 5% en stelt zo’n 1.200 mensen te werk.

Voor meer informatie over het franchiseconcept Lunch Garden, klik hier.