Het franchisenetwerk Spar van Colruyt Group lanceert selfscan met smartphone

Geplaatst door: Franchising Belgium

Klanten van het franchisenetwerk Spar (eigendom van Colruyt Group) kunnen binnenkort zelf hun boodschappen scannen en afrekenen via een selfscan-applicatie op hun smartphone.

Voor het eerst in België kunnen klanten met een volledig geïntegreerd selfscan-systeem hun boodschappen doen. Ze hebben dus geen aparte scanner nodig en geen apart betaalsysteem. Het enige wat ze nog nodig hebben, is hun smartphone. De selfscan-applicatie gaat in primeur in de franchisewinkel Spar van Wespelaar op vier juni. Het is de eerste winkel waar de technologie geïnstalleerd wordt.  Een primeur op de Belgische markt aangezien klanten zelf hun boodschappen kunnen scannen en betalen met hun smartphone zonder langs de klassieke kassa te gaan. Kortom, winkelen zal vanaf nu veel sneller en gemakkelijker gaan, klinkt het bij Spar Colruyt Group. “Geen aparte scanner, geen apart betaalsysteem, geen apart kasticket. Het enige wat onze klanten nodig hebben, is hun smartphone.”, legt Dirk Depoorter, algemeen directeur bij Retail partners Colruyt Group, uit. “Het is een extra service die we aanbieden om in te spelen op de veranderende gewoonten van een deel van onze klanten.”

 

Spar kiest er bewust voor om naast de selfscankassa’s, ook traditionele kassa’s te behouden. Zo kunnen de klanten altijd kiezen tussen de 2 systemen. “Mochten er bovendien technische problemen optreden bij de selfscans dan kunnen klanten hun aankoop simpelweg verder zetten aan de traditionele kassa’s”, aldus Depoorter. Arthur De Greef, franchisenemer van Spar Wespelaar, voegt er bovendien nog aan toe dat er door de komst van selfscans geen jobs zullen sneuvelen: “Het klopt dat er door de nieuwe selfscans uren vrijkomen aan de kassa, maar dat betekent niet dat er banen verdwijnen. De medewerkers zullen gewoon meer op de winkelvloer worden ingezet om de service nog te verbeteren”.

Voor meer informatie over het franchiseconcept Spar van Colruyt Group, klik hier.