Het franchisenetwerk Spar Colruyt Group speelt in op stijgende vraag naar veggie

Geplaatst door: Franchising Belgium

Vanaf deze week liggen er twee nieuwe vegetarische salades van ons Spar-huismerk in de rekken. Het franchisenetwerk Spar van Colruyt Group noteerde het laatste jaar een sterk stijgende vraag naar vegetarische voeding. De supermarktketen speelt daar nu op in met nieuwe smeersalades met een bijzondere smaak. Ze zijn uniek omdat ze geproduceerd worden met een vleesvervanger op basis van soja. Die zorgt voor een echte vezelstructuur. Daardoor doet de smeuïge smaak van de salades denken aan kip.

Nieuwe generatie veggie salades

Voor het eerst brengt het franchisenetwerk Spar Colruyt Group 2 smeersalades op de markt van de nieuwe generatie vegetarische voeding. Deze salades worden gemaakt op basis van soja-eiwitten. Die worden door een speciaal proces bewerkt tot een weefsel dat de structuur van vlees benadert.

Inspelen op een trend

Door zijn veggie-assortiment uit te breiden, speelt Spar Colruyt Group in op het stijgende aantal flexitariërs en vegetariërs. De franchisesupermarkt kiest bewust voor lekkere producten die bij hun filosofie passen. “Bij Spar willen we zoveel mogelijk tegemoetkomen aan de wensen van onze klanten. We merken dat ze steeds bewuster consumeren en dat de vraag naar vegetarische voeding op een jaar tijd sterk gestegen is”, zegt Arlette Ghijsels. “Steeds meer mensen hebben de behoefte om vlees te laten staan. Niet alleen bij een volledige maaltijd, maar ook tussendoor. We richten ons zowel op flexitariërs die op zoek gaan naar inspiratie en afwisseling, als op vegetariërs. Soms missen ze de veelzijdigheid, de smaak en de gewaardeerde textuur van vlees of vis. Met deze nieuwe smeersalades bieden we een smaakvolle oplossing.”

Voor meer informatie over het franchiseconcept van Spar Colruyt Group, klik hier.