Het franchisenetwerk Pirtek groeit uit tot 100 servicewagens in de Benelux

Geplaatst door: Franchising Belgium

Op feestelijke wijze werd deze week de 100e hydrauliekservicewagen van de franchiseformule Pirtek in de Benelux afgeleverd en operationeel ingezet. Dit betrof een Mercedes Sprinter die werd opgeleverd aan Pirtek Groningen.

Pirtek toont met deze omvang van het wagenpark aan onbetwist de marktleider te zijn in de Benelux in het met spoed op locatie vervangen van defecte hydrauliekslangen. Overigens ook in Europa waar ruim 800 servicemonteurs dagelijks onderweg zijn om de stilstand van klanten als gevolg van storingen te minimaliseren.

BINNEN 1 UUR
Pirtek hanteert de claim ‘binnen 1 uur op locatie’ en heeft zich tot doel gesteld ondanks de groeiende vraag dit te blijven waar maken. Met het groeiende aantal servicewagens kan de voorrijgarantie blijvend worden afgegeven. Hoewel er 22 franchisecenters als uitvalsbasis in de Benelux op de kaart te zien zijn, is het aantal stationeringslocaties in de praktijk veel hoger. Iedere servicewagen is continue onderweg en daarom kan een serviceoproep theoretisch vanaf 100 locaties worden gehonoreerd. Er is altijd een Pirtek-servicewagen in de buurt!

Van links naar rechts: Ge Raadtgever van Mercedes Benz Dealerbedrijven, Henry Greuter, directeur/Eigenaar van Pirtek Groningen, Peter de Ru, Directeur Operations Pirtek Benelux en Harald Overwater, General Director Pirtek Benelux.

WAGENPARK IN ONTWIKKELING
Het Pirtek wagenpark bestaat voor 50-50% uit Ford Transits en Mercedes Sprinters, mede wegens de uitstekende samenwerking met onze jarenlange partners, resp. de Ford Ardea groep en Mercedes Benz Dealerbedrijven. Onlangs is daar een noviteit aan toegevoegd:

In de zuidelijke regio van België worden zware graaf- en transportmachines ingezet in de mijnbouw. Deze machines vragen een andere benadering en voor dat doel zijn in België meerdere Iveco 7,5 tons vrachtwagens ingezet met een aangepast assortiment aan hydrauliekslangen en -koppelingen om ook deze markt te bedienen. Een extra zware mobiele hydrauliekpers kan slangen tot een diameter van 4”op locatie persen. Ook hiermee onderscheidt Pirtek zich in de markt.

Harald Overwater, Algemeen directeur Pirtek Benelux:

“De kracht van Pirtek zit met name in het feit dat wij een franchiseformule zijn. Hiermee verlenen we enerzijds als formule een uniforme dienstverlening naar de markt en anderzijds zorgt het ondernemerschap van de Pirtek franchisenemers er voor dat die serviceverlening ook elke dag blijvend wordt waargemaakt door de samenwerking tussen franchisegever en franchisenemers. Wij blijven innoveren en groeien.” 

Voor meer informatie om franchisenemer te worden bij Pirtek, klik hier.