Het franchisenetwerk McDonald’s viert de 50e verjaardag van Big Mac met exclusieve MacCoins!

Geplaatst door: Franchising Belgium

De legendarische Big Mac viert dit jaar zijn 50e verjaardag! Voor deze gelegenheid lanceert het franchisenetwerk McDonald’s een exclusieve collectie van vijf MacCoins. De Big Mac lovers konden gisteren deze limited edition wereldmunt ontdekken bij de aankoop van hun Big Mac. En dat in alle McDonald’s franchiserestaurants in het land. Zijn waarde? Een Big Mac!

Al een halve eeuw lang is deze klassieker der klassiekers identiek dezelfde gebleven. Twee sneetjes onweerstaanbaar, heerlijk rundsvlees, die unieke saus, sla, kaas, augurk en ajuin, en dat allemaal op een sesamzaadbroodje…

De Big Mac is zo bekend geworden dat zelfs The Economist de prijs van de Big Mac gebruikte voor de Big Mac index dat de koopkracht van verschillende internationale valuta’s jaar na jaar vergeleek. Het is dit enthousiasme rond de Big Mac dat diende als inspiratie voor de creatie van de MacCoin. Om het 50-jarig bestaan van de Big Mac te vieren, creëerde McDonald’s de eerste internationale wereldmunt, gebaseerd op een hamburger: de MacCoin!

Om de Big Mac fans in de watten te leggen, schonk het franchisenetwerk McDonald’s hen een kleine verrassing: een MacCoin bij elke Big Mac-bestelling. Zo werden er meer dan 6,2 miljoen MacCoins* uitgedeeld in meer dan 50 landen, waarvan 17.000 in België. De collectie MacCoins bestaat uit vijf stuks met elk een uniek design die de laatste vijf decennia samenvat: de MacCoin illustreert de flower power tijdens de jaren 70, culture pop in de jaren 80, abstracte kunst vanaf 1990, technologische ontwikkelingen in 2000 en de evolutie van communicatie tijdens de afgelopen tien jaar.

De Big Mac fans kunnen hun MacCoin delen, verzamelen of inruilen voor een gratis Big Mac in alle Belgische McDonald’s franchiserestaurants tot einde van 2018.