Het franchisenetwerk Burger King®: balans na één jaar in België

Geplaatst door: Franchising Belgium

Een jaar geleden verscheen Burger King® in België met de opening van zijn eerste franchiserestaurant op de site van de bioscoop Kinepolis in het noorden van Antwerpen, onder impuls van de masterfranchisenemer van het merk voor België en het Groothertogdom Luxemburg, Burger Brands Belgium.

Een jaar later opende Burger King® op 10 juli 2018 zijn 14e restaurant in Sambreville in de provincie Namen en een 15e restaurant in Luik in het winkelcentrum Médiacité.

Sinds juni vorig jaar werd meer dan 30 miljoen euro geïnvesteerd in de bouw en de transformatie van de restaurants van het merk.

Burger Brands Belgium zal dit jaar nog 7 nieuwe restaurants openen in de tweede helft van 2018. Het eerstvolgende opent in Brussel, op de Elsenesesteenweg. Burger Brands Belgium heeft bijna 850 banen in het eerste jaar gecreëerd en 500 andere zitten nog voor einde 2018 in de pipeline.

De investeringen renderen en dat zien we aan het aantal bezoekers en de verkoop van de mythische Whopper® hamburger: meer dan 4 miljoen bezoekers en meer dan 612.000 Whopper® hamburgers op een jaar tijd!

Veel projecten voor 2019!

Kevin Derycke, CEO van Burger Brands Belgium (BBB), is verheugd over de ontwikkeling van het Burger King franchisenetwerk, dat voorligt op zijn schema. BBB was ook van plan om in de komende 5 jaar een aantal Quick restaurants om te vormen en 50 nieuwe restaurants te openen. De opening van de eerste veertien restaurants in het eerste jaar toont duidelijk aan dat deze vooruitzichten meer dan realistisch zijn, aangezien eind 2018 in België er in totaal 22 restaurants Burger King zullen zijn.

Voor 2019 programmeert BBB reeds een vijftiental nieuwe Burger Kingrestaurants, waarvan één in het centrum van Brussel in de voetgangerszone, en projecten op de luchthavens van Charleroi en Brussel in samenwerking met de Italiaanse groep Autogrill, die reeds twee Quick- en Exki-restaurants uitbaat in meer Brussels Airport.