Het franchisenetwerk Ball’s & Glory” pakt uit met een nieuw concept

Geplaatst door: Franchising Belgium

Wim Ballieu opent samen met zijn team franchisenemers een dark kitchen waarbij online maaltijden kunnen besteld worden. Er waren plannen om die volgend jaar te openen, maar de COVID-19-crisis versnelde de plannen.

“De huidige gezondheidscrisis hakt er zwaar in bij de horecasector. Dat willen we niet laten gebeuren”, zegt franchisegever Wim Ballieu van Ball’s & Glory in een persbericht. “Wij willen koken, onze boeren willen op het bord belanden. Daarom blijven we niet bij de pakken zitten en openen we vanaf dinsdag onze virtuele deli-shop. Het weekmenu bestaat uit drie klassieke ovenschotels met een twist, aan huis geleverd in een herbruikbare glazen schotel.”

De schotels worden bereid vanuit de oude slagerij van Wim Ballieu in Gent, maar ook in de stadskeukens van de franchiseverkooppunten van Balls & Glory in Gent, Sint-Niklaas, Antwerpen, Mechelen, Leuven en Brussel, die door de nieuwe coronamaatregelen zonder werk gevallen zijn. De samenwerking met Balls & Glory is volgens Ballieu logisch, maar benadrukt dat de virtuele deli-shop – Wim’s Deli – onafhankelijk opereert. Wim’s Deli zal in een tweede fase lokale samenwerkingen opzetten met sociale werkplaatsen en stadsdiensten om de keukens als opleidingscentra te gebruiken. Het team claimt in iedere bereiding minstens 80% lokale groenten te gebruiken. 

Voor meer informatie om franchisenemer te worden bij Balls& Glory, klik hier.