Het franchiseconcept Subway herleeft in België

Geplaatst door: Franchising Belgium

Het Amerikaans franchiseconcept Subway, het grootste netwerk van fast-food in de wereld met 44.807 vestigingen in 112 landen, waaronder 5.000 in Europa, kampte de afgelopen jaren met moeilijkheden bij het ontwikkelen in on land.

Vandaar dat Subway franchise op de laatste twee edities van de beurs Franchising & Partnership te Brussel aanwezig was, om zich te herpositioneren op de Belgische Markt.
En dit onder leiding van Emmanuel Cossart, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Subway franchise voor België en Noord-Frankrijk.

Nieuwe franchisenemers in Brugge, Brussel en Aalst

In juni opende in Brugge een tweede Subway restaurant in het centrum van de stad (Katelijnestraat) door de franchisenemer die sinds 2009 ook een ander franchiserestaurant beheert op het stationsplein (Stationsplein).

In Brussel zal een nieuwe franchise restaurant geopend worden voor het einde van het jaar op de Boulevard Jamar in de wijk Zuid Station.

Ook op het einde van het jaar zal nog een nieuw franchise Subway restaurant geopend worden in de voetgangerszone in het centrum van de stad Aalst.

Het jaar 2016 zal naar verwachting eindigen met een totaal van 12 franchise-restaurants met ook twee vestigingen in Waalse steden met nieuwe kandidaat franchisenemers.

Om de ontwikkeling in België van Subway franchise goed aan te pakken en de ondersteunende dienst aan franchisenemers te verbeteren wordt het team vanaf oktober versterkt met twee nieuwe mensen.