Het franchiseconcept Orchestra-Prémaman koopt Destination Maternity

Geplaatst door: Franchising Belgium

Het Franse franchiseconcept Orchestra-Prémaman, de wereldwijde reus van kinder- en zwangerschapskleding, kondigde haar voornemen aan om de Amerikaanse onderneming, gevestigd in New Jersey, te kopen.

Orchestra-Prémaman had sinds vorig jaar reeds een participatie van 13,3% van het kapitaal van Destination Maternity in haar bezit.

Destination Maternity is leider in de VS in de materniteit sector, met meer dan 2.800 verkooppunten in het land.

Zodra de overname afgerond is, eind juni 2017, zullen de twee groepen meer dan € 1 miljard omzet draaien met een netwerk van bijna 1.800 winkels in meer dan 40 landen.

Het franchisenetwerk Orchestra-Prémaman in België

Momenteel heeft Orchestra-Prémaman een netwerk van 62 winkels in België en Luxemburg (56 in randgemeenten en 6 in winkelcentra), waarvan 10 franchisewinkels.

In augustus 2014 opende een 3.000 m² megastore Orchestra-Prémaman in Zaventem. Het is de grootste winkel van kindermode, speelgoed en accessoires in Europa, met meer dan 200 merken, 20.000 stijlen. De winkel biedt een naverkoopdienst, een speelterrein voor kinderen, geboortelijsten en een cafetaria van het franchiseconcept Columbus Café & Co.

Het Franse concept Orchestra- Prémaman groeide van opeenvolgende overnames in 2012 van het Belgisch franchisenetwerk Premaman en van Baby2000 (specialist in babyproducten) in 2013. In 2014  verrijkte deze franchiseformule zich nogmaals met de overname van 21 winkels van Home-markt in 2014.

Sinds maart 2016 heeft het bedrijf  Carl Van Ransbeeck, benoemd tot Belux Retail directeur die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het franchiseconcept Orchestra- Prémaman in België en Luxemburg.