Het franchiseconcept fit20 opent 2 studio’s in Brussel

Geplaatst door: Franchising Belgium

Het fitnessconcept fit20, dat een fitter en energieker lichaam oplevert in slechts 20 minuten trainen per week, werd recent ook gelanceerd in Brussel. Na Kraainem en Antwerpen opende de keten er onlangs 2 studio’s, namelijk op het Ambiorixplein en in de Louizalaan. Dit jaar komen er nog minstens 5 Belgische vestigingen bij.

Jong en oud kan voortaan in 2 Brusselse fit20?studio’s terecht voor een wekelijkse training op afspraak. Onder begeleiding van een personal coach voert men in 20 minuten tijd 6 oefeningen in slow motion uit. Dit gebeurt in een gekoelde ruimte van 17 graden, wat ervoor zorgt dat je niet gaat zweten en je je achteraf dus niet hoeft om te kleden of  douchen.

2 nieuwe studio’s in Brussel

Op 11 december 2015 verwelkomde de fit20 studio ‘Brussel Louiza’ zijn eerste klanten op het gelijkvloers van het Tribes business center in de Louizalaan 279. Op een oppervlakte van 70 m² vind je er 8 fitnesstoestellen die speciaal voor fit20 werden ontworpen.

Een week later nam fit20 ‘Brussel Ambiorix’ zijn intrek op de eerste verdieping van ‘The Library’, een business center op het Ambiorixplein 10. De studio is zo’n 50 m² groot en er staan 7 fitnesstoestellen uitgestald.

Marc God, master franchisenemer van fit20 voor België, ziet heel wat potentieel in de Brusselse markt: “Brussel telt zo’n 650.000 arbeidsplekken[1], waarvan meer dan de helft ingevuld wordt door pendelaars. Naast de (pendel- en) werktijd, blijft er voor hen vaak weinig ruimte over om aan sport te doen. Met wekelijkse korte intensieve trainings-momenten – die vrijwel passen in elke drukke agenda – biedt fit20 daar een antwoord op.”

fit20_interieur

Beide studio’s zijn vlot bereikbaar met de wagen en het openbaar vervoer.

fit20 Brussel Ambiorix
Ambiorixplein 10
1000 Brussel

fit20 Brussel Louiza
Louizalaan 279
1000 Brussel

In Brussel zou er plaats zijn voor zo’n 10 locaties en meerdere fit20@Work in-company studio’s.

Snelle expansie

In augustus vorig jaar kwam het fit20-concept van bij onze noorderburen, waar de keten intussen 70 vestigingen telt, naar ons overgewaaid. In enkele maanden tijd openden 4 Belgische locaties, waarvan 2 in Vlaanderen (Kraainem en Antwerpen) en 2 in Brussel.

Marc God: “fit20 heeft zijn Belgische start niet gemist. De vraag naar een korte work-out met persoonlijke begeleiding is groot! Onze Belgische vestigingen hebben dan ook al een volle agenda!”

De keten zoekt naarstig verder naar zowel franchisenemers als personal trainers. Dit jaar wil fit20 nog minstens 5 vestigingen bijkomen. Concreet wordt hiervoor gezocht naar locaties in stedelijke gebieden met minstens 60.000 inwoners. Op het verlanglijstje staan bijvoorbeeld Gent, Leuven, Mechelen, Hasselt, Kortrijk, Namen, Bergen en Luik. De ambitie binnen 10 jaar ligt op 150 studio’s in België, waarvan een derde binnen bedrijven.

“We gaan eveneens partnerschappen aan voor studio’s binnen bedrijven die dan exclusief door die werknemers worden gebruikt. In Nederland beschikken onder meer Siemens, Ahold en Randstad zo al jaren over een eigen studio en ze claimen dat het ziekteverzuim hierdoor werd teruggedrongen. Ook in België zijn we in gesprek met enkele grote bedrijven om er een ‘in-house’ studio te openen,” besluit Marc God.

Op 16 en 17 maart is fit20 met een stand op de Franchising en Partnership beurs te vinden in de gebouwen van Tour&Taxis.

Wat is fit20?

De fit20-methode is gebaseerd op de HIT (high intensity training)-principes: door je lichaam op korte tijd tot het uiterste te drijven (tijdelijk spierfalen genoemd), heeft het enkele dagen nodig om te herstellen en te verbeteren (het fenomeen van supercompensatie). Je spieren krijgen het idee dat ze de work-out niet aankunnen, waardoor ze versterken. Meer trainen is af te raden, want spieren hebben tijd nodig om te recupereren. Door de training wekelijks te herhalen, neemt niet alleen de spierkracht toe maar krijg je ook een betere conditie, word je leniger, je botten en gewrichten worden sterker en bovendien verlaagt je vetpercentage. Na 3 maanden is er al merk- en meetbaar resultaat.

Afhankelijk van het soort abonnement dat je neemt, kan een training al vanaf 22,5 euro per week. Trainen kan individueel, met jouw partner of collega, maar altijd onder begeleiding van een personal trainer. Deze laatste staat centraal in het concept en zorgt ervoor dat je betere resultaten boekt dan door alleen te trainen, en je vermindert de kans op blessures.

Bron: Persbericht Fit20

[1] Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse