Happy Cash neemt franchiseformuleTroc.com over

Geplaatst door: Franchising Belgium

De tweedehandsfranchiseformule Troc.com is overgenomen door de Franse keten Happy Cash, eveneens actief in de tweedehands sector. Dankzij de acquisitie wil het franchisenetwerk Happy Cash sterker staan op zowel internationaal als digitaal vlak.

Naar een internationale strategie

De Franse tweedehandsverkoper Happy Cash maakt de overname bekend van Troc.com, een concurrent die onder meer in België actief is. Hoeveel Happy Cash voor zijn concurrent op tafel legt, is niet bekendgemaakt. Wel laat topman Pascal Lebert verstaan dat het om minder dan 5 miljoen euro gaat.

Met de overname van het franchisenetwerk Troc.com verdubbelt het winkelnetwerk voor de formule: Happy Cash telt vandaag een honderdtal vestigingen – net als Troc.com zelf – in Frankrijk, België, Duitsland, Luxemburg en Spanje. Dankzij de overname zullen ze ons kunnen toespitsen op Europese expansie en een internationale strategie kunnen uitbouwen.

Europese marktleider in tweedehands

Ook online moet de voetafdruk van de tweedehandsgroep aanzienlijk groeien: het franchisenetwerk Happy Cash mikt op een onlineverkoop van meerdere miljoenen producten per jaar en rekent op een jaarlijkse groei van 12%. Door zich te positioneren als Europese marktleider in tweedehands, willen ze hun klanten en iedereen die ecologisch verantwoord wil kopen of verkopen meer diensten aanbieden.

Het franchisenetwerk Happy Cash heeft vandaag 600 medewerkers en realiseerde in 2018 een omzet van 65 miljoen euro. Troc.com telt op zijn beurt 500 medewerkers en haalde vorig jaar een omzet van 77 miljoen euro.

Voor meer informatie over het franchiseconcept van Troc.com, klik hier.