Groupe BERTRAND en Qualium Investissement knopen exclusieve onderhandelingen aan met het oog op de overname van de groep QUICK

Geplaatst door: Franchising Belgium

Maandag 28 september 2015 — Parijs – De Groupe BERTRAND en Qualium Investissement kondigen aan dat ze exclusieve onderhandelingen hebben aangeknoopt met het oog op de overname van de groep QUICK en zijn 509 restaurants. 

De Groupe BERTRAND is een Franse, familiale ondernemersgroep en een van de marktleiders in de restaurantsector in Frankrijk. De groep is de meerderheidsaandeelhouder van BURGER KING® Frankrijk, een joint venture die de master franchise BURGER KING® in Frankrijk bezit. Met de overwogen toenadering zou het nieuwe geheel de op één na grootste fastfoodspeler van Frankrijk worden. 
In Frankrijk zouden de Quick-restaurants geleidelijk overschakelen naar het merk BURGER KING®. Het merk QUICK zou behouden blijven in België, Luxemburg en buiten Europa. 
Deze operatie zal met name onderworpen zijn aan het advies van de personeelsvertegenwoordigers, aan de noodzakelijke goedkeuringen voor de herschikking van de bestaande obligatieleningen en de goedkeuring van de mededingingsinstanties. De operatie zou tegen het einde van het jaar kunnen worden afgerond. 
Olivier Bertrand, voorzitter en oprichter van de Groupe BERTRAND, verklaart: “Ik ben bijzonder enthousiast bij het vooruitzicht van dit project, dat het mogelijk moet maken de ontplooiing van BURGER KING® in Frankrijk te versnellen en zijn groeiambities opwaarts te herzien. We zijn ervan overtuigd dat het samenvoegen van alle talenten van de twee groepen, BURGER KING® en QUICK, het mogelijk zal maken om de komende jaren een nieuw fastfoodlandschap in Frankrijk uit te tekenen. Wij hebben alle vertrouwen in Cédric Dugardin, zijn teams en de franchisenemers en hun deelname aan dit ambitieuze project. » 
“Qualium Investissement staat de groep QUICK sinds 2007 bij in de ontwikkeling van zijn netwerk. De gesprekken die we met de Groupe BERTRAND hebben aangeknoopt, zouden tot een degelijk ondernemingsproject met reële ontwikkelingsvooruitzichten moeten leiden om zo de nieuwe, grote speler in de restaurantsector te vormen,” aldus Jean Eichenlaub, voorzitter van Qualium Investissement.