Groot succes voor Albert Heijn winkel aan Gentse Korenmarkt

Geplaatst door: Franchising Belgium

De Albert Heijn op de Korenmarkt in Gent heeft zijn start niet gemist. De stadswinkel kreeg gemiddeld dagelijks  2.500 à 3.000 klanten over de vloer. “Dubbel zoveel als een ‘gewone’ Albert Heijn”, aldus een tevreden uitbater.

Typisch stadsprofiel
Een kleine maand geleden opende Albert Heijn een vestiging in de kelderverdieping van het oude postgebouw aan de Korenmarkt, hartje Gent. “We hebben een vliegende start genomen”, vertled winkelverantwoordelijke Jan Cornelis.
 
“We hebben typische stadsklanten; Inwoners en studenten, mensen die misschien meermaals per week komen. We hebben tijdens de eerste maand dagelijks gemiddeld 2.500 tot 3.000 klanten over de vloer gekregen. Dat is wel heel veel, ongeveer het dubbele van een gewone Albert Heijn-supermarkt”, klinkt het.
 
Jan Cornelis kan het weten: hij runde eerder de AH-winkels van Harelbeke en Oudenaarde. Volgens hem doen veel Gentenaars tijdens het weekend hun inkopen in de grote Albert Heijn aan de Ghelamco Arena en bezoeken ze op weekdagen de kleinere stadswinkel voor nog wat extra aankopen.
Albert Heijn heeft zowel verkooppunten in eigen beheer als door franchisenemers uitgebate verkooppunten.
De ontwikkeling van het franchisenetwerk in België is in volle expansie.
Bron: RD