Groen licht voor de overname van Quick door Groupe Bertrand

Geplaatst door: Franchising Belgium

De « Autorité de la concurrence française » kondigde afgelopen donderdag aan dat ze de overname van Quick door de groep Olivier Bertrand, hoofdaandeelhouder van Burger King Frankrijk, goedkeurde. Eén uitzondering in de zone van Ajaccio in Corsica, waar Burger King een franchisecontract zou moeten opzeggen.

 
Deze overname via Qualium Investment (Deposito- en Consignatiekas) zal toelaten om 405 Franse Quick restaurants, waarvan de meesten onder leiding staan van franchisenemers, onder de naam Burger King verder te zetten en zo na McDonald’s de nummer twee van de fastfoodmarkt in Frankrijk te worden, hetzij met enige achterstand.
 
Burger King Frankrijk telt momenteel een netwerk van 30 restaurants waarvan 6 in eigen beheer en 20 uitgebaat door franchisenemers.
 
Wat België, het Groot-Hertogdom Luxemburg en elders in Europa betreft, zou er niets veranderen en blijven de Quick restaurants opereren onder de Quick-formule. Het is nog te vroeg om uit te maken welk lot de franchisenemers beschoren zal zijn binnen de nieuwe organisatie.
 
Quick realiseerde in 2014 een zakencijfer van 1,029 miljard € waarvan 818 miljoen € in Frankrijk en heeft meer dan 19.000 medewerkers.
 
Groupe Bertrand is een familiale groep die restaurants, hotels en drankdistributiebedrijven beheert. Binnen de sector van de restauratie bezit de groep de formules Au Bureau, Caffé Leffe, Angelina, La Brasserie Lipp, Le Saint James Paris en Le Relais Christine. Hun zakencijfer overstijgt 600 miljoen €.