Franchising: drie redenen voor de toename van het aantal franchiseverkooppunten

Geplaatst door: Franchising Belgium

Elk jaar trekt franchising nog steeds veel ondernemers in het hele land aan die een nieuw bedrijf willen starten en tegelijkertijd de financiële risico’s willen beperken. Maar wat verklaart het succes van dit soort contractuele samenwerking ?

Franchising, een systeem dat u in staat stelt om uw eigen bedrijf te starten, zelfs met een lage investering……

In België zijn er nu meer dan 300 franchisenetwerken, alle gepositioneerd in verschillende sectoren en markten.

Na zich voornamelijk te hebben ontwikkeld in de voeding- en Retail sector heeft franchising haar werkterrein verbreed om in lijn te zijn met de behoeften en de evolutie van het bedrijf. Deze historische sectoren, die nog steeds een belangrijk deel van het economische gewicht van de franchise in beslag nemen met volwassen en dynamische netwerken, worden dus elk jaar aangevuld met nieuwe spelers. Een groei die franchisekandidaten in staat stelt om een brede keuze aan netwerken te ondernemen. Het aantal concepten is immers overweldigend, wat ook hun ambities en ondernemersproject zijn, wat ook hun ambities en ondernemersproject zijn, het zal voor ondernemers geen probleem zijn om een concept te vinden dat is aangepast aan hun visie.

Het aanbieden van verschillende concepten met verschillende investeringskosten, franchising is een echte zegen voor potentiële ondernemers, die noch creatief zijn noch trendsettend. Voor deze ondernemers maakt het franchisesysteem het hen echt gemakkelijker om te handelen, zodat ze een beproefd concept kunnen exploiteren, zonder dat ze van nul af aan een nieuw concept hoeven te beginnen en het over vele jaren moeten ontwikkelen. Kom de franchiseformules die rekruteren ontdekken op Franchising Belgium Day op 10 oktober in Luik!

Franchising: de weg naar professionele reconversie

Alles achterlatend om een nieuw avontuur als ondernemer aan te gaan. Dit is de keuze die jaarlijks wordt gemaakt door veel ondernemers die op zoek zijn naar een nieuwe professionele uitdaging. Voor deze laatsten blijft franchising de veiligste manier om een professionele omschakeling te starten met bepaalde garanties (bewezen knowhow, een klantenbestand, een concept dat zijn waarde heeft bewezen, …). Bovendien vragen de meeste franchisegevers, bij het profileren van de typische kandidaat, nooit dat de kandidaat-franchisenemer ervaring heeft op het gebied van hun franchisenetwerk. Om dit te overwinnen, bieden de franchiseformules kandidaten voor een initiële franchisingopleiding aan die theorie en praktijk combineert, om hen alle knowhow van het netwerk en de goede praktijken die nodig zijn voor het succes van hun sector over te dragen.

Franchising helpt om het nemen van risico’s bij het starten van een bedrijf te beperken

Het belangrijkste voordeel van franchising is dat franchisenemers kunnen profiteren van een concept dat op grote schaal is getest. Het gevolg hiervan is dat franchise- ondernemers een belangrijk voordeel biedt ten opzichte van de meer traditionele oprichting van een bedrijf: dat van het sparen van jaren van het creëren en ontwikkelen van een idee. Het spreekt voor zich dat de keuze voor franchising, om de bovengenoemde redenen, helpt om de risico’s die verbonden zijn aan het starten van een bedrijf te beperken. Het starten van een franchisebedrijf is echter niet altijd succesvol. Om onaangename verrassingen te vermijden, is het belangrijk om dus vooraf een grondige studie uit te voeren naar het beoogde netwerk.