Franchising Belgium Day in Waregem was een kwaliteitsvol evenement

Geplaatst door: Franchising Belgium

De zesde editie van de Belgium Franchising Day, georganiseerd door de Belgische Franchise Federatie, vond plaats op 20 februari 2020 in Waregem met de deelname van een twintigtal exposanten om kandidaat-ondernemers te helpen hun eerste stappen te zetten in de wereld van de franchising en een potentieel  interessante franchiseformule te ontdekken.

Dit evenement werd mogelijk gemaakt met de steun van de trouwe sponsors ING en Albert Hein waar dit jaar ook Ernst & Young zich bij aansloot.

Onder de een twintigtal aanwezige franchiseformules konden we een formule ontdekken dat voor het eerst deelnam aan de Franchising Belgium Day: The Cycling Room.

Het franchiseconcept The Cycling Room.

De aanwezigheid van het franchiseconcept The Cycling Room op de Franchising Belgium Day in Waregem is niet toevallig, aangezien de Belg Peter Pastijn, die al meer dan 24 jaar bekend staat als professioneel atleet en sportbegeleider, de mede-oprichter en mede-eigenaar van het concept is.

Echter, niets bereidde Peter in eerste instantie voor om de wereld van de fitness en het wielrennen te betreden, omdat hij een diploma in de talen heeft. Zijn smaak voor de sport zette hem echter aan tot een professionele carrière als squasher, een discipline waarin hij drie keer Belgisch kampioen en coach van het nationale elftal werd.

Gepassioneerd door sport, werd hij een spinning-instructeur en in 2010 een Power Spinning-specialist, wat hem zal leiden naar Abu Dhabi in 2013, waar hij het franchiseconcept The Cycling Room lanceerde in samenwerking met zijn Australische partner Mim Kleiberg, Power Spinning-specialist en Master Instructor. Mim is ook de manager van de club in Abu Dhabi.

Het franchiseconcept, dat zich richt op een bevolking tussen 17 en 70 jaar oud, biedt drie soorten klassen aan, afhankelijk van de interesses en fysieke capaciteiten van de leden.

De Cycling Room werd Starter-lid van de Belgische Franchise Federatie en wil zich in België ontwikkelen met respect voor de Europese Deontologische Erecode.