Franchisewinkel Spar Vrasene heropent na totaalrenovatie

Geplaatst door: Franchising Belgium

Op donderdag 29 maart opent de vernieuwde franchisewinkel Spar Vrasene weer de deuren. De winkel in het dorpscentrum werd volledig heringericht volgens de stijl van de nieuwe generatie Spar-franchisesupermarkten van Retail Partners Colruyt Group.

Tijd voor opfrissing

De franchisewinkel Spar Vrasene sloot twee weken de deuren voor renovatie. De laatste opfrissing dateerde van zo’n 9 jaar geleden. “Onze winkel werd volledig gestript en grondig aangepakt, alleen de vloer en de structuur van het plafond bleven hetzelfde”, vertelt franchisenemer Peter Van Raemdonck. “We installeerden onder andere ledverlichting en nieuwe energiezuinige koelmeubels die werken met warmterecuperatie.” De winkeloppervlakte is lichtjes gestegen tot 350 m². De bakstenen gevel werd geschilderd en draagt het vernieuwde logo en de typische houten gevelbekleding van Spar Colruyt Group.

Marktgevoel en kassa zoals bij Colruyt

De winkel ziet er fris en modern uit en werd ingericht volgens de stijl van de nieuwe generatie Spar-franchisesupermarkten. De versafdelingen zijn de speerpunten en creëren een marktgevoel. Door de handige inrichting met hoge en lage rekken krijgen klanten een mooi overzicht van de winkel. In de warme bakkerij bakken ze vers brood, stokbrood, pistolets en koffiekoeken meerdere keren per dag af om de versheid te garanderen.

Ook de kassa ziet er anders uit. Er is geen rolband meer en de boodschappen worden door een medewerker overgezet van winkelkar naar winkelkar of boodschappentas. Het contact met de klant is zo nog persoonlijker en de wachttijd aan de kassa wordt korter. Via de digitale schermen kunnen klanten zich laten inspireren met recepten, maaltijdideeën en productinformatie.

Bijna 100 jaar ervaring

Franchisenemer Peter steekt elke dag de handen uit de mouwen in de winkel, zijn vrouw Els zorgt achter de schermen voor de administratie. Peter is al de vierde generatie: zijn overgrootvader baatte bijna 100 jaar geleden een bakkerij en nadien een winkel uit.

Voor meer informatie over het franchiseconcept van Spar, klik hier.