Franchisewinkel Spar Kerkhove heropent op nieuwe locatie

Geplaatst door: Franchising Belgium

Op donderdag 30 augustus opent Spar in Kerkhove, deelgemeente van Avelgem, een gloednieuwe franchisewinkel. Het vorige pand was verouderd, daarom werd gekozen om recht tegenover de oude locatie een volledig nieuwe winkel te bouwen.

Nieuwe, maar vertrouwde locatie

De franchisewinkel Spar Kerkhove verhuist van Brugstraat 4 naar Brugstraat 5, tegenover de oude winkel. “Onze klanten zijn vooral buurtbewoners, maar we krijgen ook toeristen over de vloer die de Vlaamse Ardennen komen ontdekken.” zegt franchisenemer Frank Lamon. De klanten kunnen vandaag voortaan rekenen op nog meer comfort. “De parking is met zo’n 30 plaatsen een pak ruimer dan vroeger en dankzij onze jarenlange ervaring konden we onze winkel nu erg logisch indelen. Verder is ons pand ook een pak energiezuiniger dankzij de splinternieuwe koelinstallaties en de warmtepompverwarming.”

Marktgevoel en kassa zoals bij Colruyt

De winkel ziet er fris en modern uit en werd ingericht volgens de stijl van de nieuwe generatie Spar-franchisesupermarkten.

Ook de kassa ziet er anders uit. Er is geen rolband meer en de boodschappen worden door een medewerker overgezet van winkelkar naar winkelkar of boodschappentas. Het contact met de klant is zo nog persoonlijker en de wachttijd aan de kassa wordt korter. Via de digitale schermen kunnen klanten zich laten inspireren met recepten, maaltijdideeën en productinformatie.

Familiebedrijf

Het gebouw is dan wel nieuw, maar de aangename familiale sfeer, die verhuist mee. “Wij blijven een echt familiebedrijf. Ik ben opgegroeid in de Spar-franchisewinkel van mijn ouders in Ronse. Ondertussen runnen mijn zus en haar man die zaak. Ik baat de franchisewinkel in Kerkhove ondertussen al 21 jaar uit, samen met mijn vrouw Inge”, zegt Frank.

Over Spar

De Spar-franchisewinkels zijn gezellige buurtsupermarkten, uitgebaat door vakbekwame zelfstandige ondernemers, franchisenemers,  die met eigen accenten hun winkel uniek maken. Ze bevinden zich in dorps- of stadskernen en onderscheiden zich door hun verse producten, scherpe prijzen en de liefde voor lekker eten. De winkeloppervlakte varieert van 300 tot 1.200 m². Retail Partners Colruyt Group is de licentiehouder van Spar in België. Het werkt nauw samen met meer dan 200 zelfstandige Spar-franchisenemers: naast toelevering is er een volledige ondersteuning en een uniek overlegmodel op basis van partnership.

Voor meer informatie over het franchiseconcept van Spar en Spar Compact, klik hier

.