Franchisewinkel Spar Kalken heropent de deuren met dagschotelrestaurant

Geplaatst door: Franchising Belgium

Op donderdag 28 november opent de Spar Colruyt Group-winkel in Kalken onder leiding van franchisenemers Philippe Serraes en Eva Michiels opnieuw de deuren na een grondige make-over. De buurtsupermarkt werd ingericht volgens de stijl van de nieuwste generatie Spar-winkels. Klanten kunnen er ook terecht in het nieuwe dagschotelrestaurant met 60 zitplaatsen.

Grotere winkeloppervlakte en parking

Het gebouw van Spar Kalken dateert van de jaren 70. “We spelen al langer met de gedachte om onze winkel grondig te vernieuwen,” zegt Philippe. “Twaalf jaar na de opening begon er overal wat sleet op te komen.” De hele winkel werd in twee fases heringericht en bleef tijdens de werken gewoon open. De burelen en de beenhouwerij werden gesloopt en heropgebouwd. De winkeloppervlakte stijgt van 700 naar 1.000 m² met een parking capaciteit van 75 naar 110 parkeerplaatsen.

Dagschotelrestaurant en tearoom

Via een aparte ingang komen klanten binnen in ‘Margriet’, een combinatie van dagschotelrestaurant en tearoom met zestig zitplaatsen. Elke dag serveren ze er één dagschotel en een vegetarisch alternatief. Klanten kunnen hun eigen bordje opscheppen en zich bedienen aan de saladbar. In de open keuken en bakkerij zien ze de koks live aan het werk. Er worden ook verse huisgemaakte taarten en gebak geserveerd.

Marktgevoel en nadruk op vers

Spar Kalken ziet er fris en modern uit en werd ingericht volgens de stijl van de nieuwe generatie Spar-franchisesupermarkten. Philippe tekende als lid van de Spar-toekomstraad het nieuwe concept zelf mee uit.

Philippe en Eva kozen zoveel mogelijk voor duurzame en milieuvriendelijke technieken om klaar te zijn voor de toekomst. De koeling en verwarming in de supermarkt gebeurt op basis van een warmtepomp met geothermische boringen. De restwarmte van de koelcellen wordt hergebruikt om de negen bovenliggende appartementen te verwarmen. “Het dak van ons pand is ook uitermate geschikt voor zonnepanelen, dus we zijn van plan om binnenkort een groot aantal te installeren.”

Retail zit in de familie

Als dochter van een Oost-Vlaamse zelfstandige was Eva al bekend met de retailwereld. Dertien jaar geleden begon ze samen met man Philippe een zaak in Kalken. Het team van Spar Kalken bestaat uit een twintigtal fulltime medewerkers. Eva: “We hebben een sterke basis met collega’s op wie we kunnen bouwen. We hebben hen ook nauw betrokken bij de hele make-over.”

Voor meer informatie om franchise nemer te worden bij Spar , klik hier.