Franchisewinkel Spar Glabbeek heropent de deuren in nieuwbouw

Geplaatst door: Franchising Belgium

Op donderdag 31 mei opent de nieuwe Spar Glabbeek de deuren. De winkel werd ingericht volgens de stijl van de nieuwe generatie Spar-franchisesupermarkten van Retail Partners Colruyt Group.

Nieuwe stijl

Spar Glabbeek opende in november 1991 in de voormalige fruitveiling Demerland. “Het gebouw is vlak na de oorlog gebouwd en nu helemaal versleten,“ zegt franchisenemer Laura Troonen. Samen met haar echtgenoot en mede-franchisenemer Tom Wens heeft Laura besloten een nieuwe Spar-franchisewinkel te bouwen tegenover de oude. “Nu hebben we een gloednieuwe Spar-winkel die voldoet aan alle moderne verwachtingen.” Ook de stijl is vernieuwd. Deze winkel voldoet aan alle kenmerken van de nieuwe generatie Spar-franchisesupermarkten van Retail Partners Colruyt Group.

De winkeloppervlakte is 200 m² groter dan vroeger. Daardoor kon de versafdeling verruimd worden.

In volle ontwikkeling

Door de bouwwerken is de Spar franchisewinkel van Glabbeek een voortrekker in de transformatie van de gemeente. Want deze buurtsupermarkt ligt pal in het nieuwe dorpscentrum. Het gemeentebestuur wil rond de winkel een heus commercieel centrum ontwikkelen. De oude winkel zal plaats maken voor nieuwe handelspanden en appartementen. Vlakbij komt ook een sociale woonwijk. De ondergrondse parking biedt samen met de bovengrondse plaats aan 75 auto’s. Fietsers kunnen zowel bovengronds als ondergronds parkeren.

Samenhorigheidsgevoel

De lokale betrokkenheid is belangrijk voor de ondernemers. “In dit kleine dorp hangt iedereen aan elkaar. Er is een sterk samenhorigheidsgevoel. Ook in onze franchisewinkel heerst een warme sfeer. Glabbekenaren en inwoners van de naburige gemeenten voelen zich hier welkom,” zeggen Tom en Laura. Door de centrale locatie van de Spar-winkel zijn ze verweven met het sociale leven in het dorp.

Een leven lang in retail

Laura spreekt gedreven over de nieuwe Spar-franchisewinkel. Want handel zit in haar DNA. Als kind bracht ze al haar tijd door in de kruidenierswinkel van haar moeder. “Mijn mama was een onderneemster met een droom: haar dochter op weg zetten voor een mooie carrière in retail. Sindsdien hebben we een heel parcours afgelegd. Op 31 mei mag ik een moderne franchisesupermarkt van de nieuwe generatie openen. De droom van mijn mama is uitgekomen.”Een moderne Spar-winkel openen in het hart van een gemeente in volle ontwikkeling, dat is inderdaad een droomkans voor franchisenemersTom en Laura.

Wenst u meer informatie over het franchiseconcept van Spar, klik dan hier