Franchisenetwerken in de doe-het-zelf en tuinsector mogen weer open mits inachtneming van een maximale veiligheidsmaatregelen

Geplaatst door: Franchising Belgium

De meeste tuincentra en doe-het-zelfzaken uit de Belgische Franchisewereld openden zaterdag opnieuw hun deuren. De winkels werden volop uitgerust met de nodige voorzieningen om het personeel en de klanten te beschermen. Hoewel er een grote wachtrijen ontstonden, waren de twee sectoren er gerust in: “Ze waren voorbereid”.

De franchiseketens Brico en  Hubo hebben zaterdag hun deuren opnieuw geopend met inachtneming van een maximale veiligheidsmaatregelen.

De tuinsector, met onder andere het franchisenetwerk AVEVE, was al voorbereid en alle leden van de Belgische Tuincentra Vereniging (BTV/ABJ) hebben ook een ‘corona garden security’ protocol moeten onderteken, waarbij ze garanderen dat ze de maatregelen zullen respecteren en toepassen. BTV benadrukt trouwens dat gezien de grootte van de tuincentra het gemakkelijker is om de social distancing-regels te respecteren dan bijvoorbeeld in kleine voedingswinkels en er bovendien ook minder personeel actief is.

Tuincentra en doe-het-zelfzaken mogen dan wel groen licht gekregen hebben van de overheid, maar zijn ze ook voorbereid op zo’n snelle opening? Als het van Brico afhangt wel. “We zijn er volop bezig. We hebben zaterdag mensen die op vrijwillige basis willen werken ingezet. Mensen die zich ziek voelen of die niet willen komen werken, mochten thuis blijven, vertelt Patrick Vandenbogaerde, CEO bij Brico België, terwijl hij er nog aan toevoegt dat het opvolgen van de social distancing-regels in de winkel geen probleem is.

Veiligheidsmaatregelen

Het franchisenetwerk Brico past van zijn kant de maatregelen van de veiligheidsraad toe er zijn er goed op voorbereid. Zo houden zich strikt aan de voorgeschreven maatregelen die ook al in de voeding gehanteerd worden en het personeel krijgt bovendien ook mondmaskers, handgel, maar bijvoorbeeld ook plexiglasmaskers voor medewerkers met een baard. Die veiligheidsmaatregelen hadden ze trouwens al voor ze officieel bij de voedingswinkels werden ingevoerd. We willen ons personeel immers volop beschermen, dat is voor ons erg belangrijk”, verduidelijkt Patrick Vandenbogaerde.

Eigen personeel

Het  franchisenetwerk Brico kiest er bewust voor om enkel hun vast personeel in te zetten. “We doen beroep op ons eigen personeel dat op vrijwillige basis mag komen werken en gaan dus geen extra interim krachten of jobstudenten inzetten. Zeker omdat we op dit moment ook geen zotte kosten willen doen. Mochten we echt te weinig personeel hebben, dan kunnen we nog altijd onze medewerkers uit de centrale inzetten in de winkels. Of anders sluiten we eventueel tijdelijk enkele winkels”, vervolgt de general manager bij Brico België.

Voor meer informatie over het franchisenetwerk Brico of Brico City, klik hier.