Franchisenetwerk Standaard Boekhandel opent nieuwe flagship store in Brussel!

Geplaatst door: Franchising Belgium

Eindelijk is het zover: de nieuwe flagship store van franchisenetwerk Standaard Boekhandel opende vorige week zijn deuren op de Anspachlaan in Brussel. De vestiging vervangt het oude filiaal dat gelegen was op de hoek van het Muntplein.

Verdubbeling ruimte en aanbod

Met het nieuwe filiaal versterkt Standaard Boekhandel zijn aanwezigheid in onze hoofdstad. De nieuwe winkel strekt zich uit over een oppervlakte van 1.000m2, ruim dubbel zo groot als de vroegere vestiging op het Muntplein (450m2), en verruimde zijn aanbod van 8.000 naar 20.000 boektitels. Bovendien focust de flagship store zich op het internationale karakter van Brussel. Zowel geïnteresseerde Vlamingen als Franstaligen én anderstalige bezoekers kunnen in ‘Standaard Boekhandel Brussel’ terecht voor een grote keuze aan boeken in het Frans en Engels. Daarnaast vinden ze er ook een uitgebreid aanbod internationale kranten, weekbladen en magazines.”

Culturele ontmoetingsplaats

In de ruime winkel vinden consumenten meer dan een gevarieerd aanbod van de recentste boeken. Standaard Boekhandel wil zijn lezers inspireren en dus wordt er extra ruimte voor beleving voorzien, klinkt het. Zo worden er regelmatig ontmoetingen met Brusselse en internationale topauteurs, signeersessies en andere culturele events op de agenda gezet.

De nieuwe winkel ligt niet toevallig in de Brusselse voetgangerszone, die in volle ontwikkeling is. Deze boekhandel kan een laagdrempelige culturele ontmoetingsplaats zijn voor de Brusselse Vlamingen en alle andere Brusselaars. Ook toeristen vinden er hun gading met een breed aanbod aan Brusselse publicaties, zodat ze onze hoofdstad en haar inwoners vlot kunnen leren kennen.

 

Over Standaard Boekhandel

Standaard Boekhandel heeft een sterke positie als marktleider in Vlaanderen. Als keten zijn ze in volle beweging. Dat bewijzen de webwinkel, de klantenkaart, de tolino e-reader, de overname van Club, de samenwerking met Aveve, Fun, KMDA etc. Een ding is zeker: aan alles wat Standaard Boekhandel doet, merk je de liefde voor boeken.