Franchisenemers dagen Albert Heijn voor de rechter

Geplaatst door: Franchising Belgium

Het besluit is unaniem genomen. Over de aard van de dagvaarding wordt niets naar buiten gebracht. “We hebben afgesproken dat we daarover naar buiten toe geen mededelingen doen”, zeggen verschillende ondernemers tegenover Distrifood.

Volgens ingewijden gaat de rechtszaak over geld waarop de franchisenemers recht menen te hebben. Beide partijen ruziën al een tijd over onder meer onverdeelde marge. De zaak escaleerde eind vorig jaar al enigszins, nadat Albert Heijn-franchisenemers besloten om 15% van de goederenfactuur over week 51 niet te betalen. Daarop eiste Albert Heijn een boete van €14.000.

De franchisevereniging heeft de afgelopen periode een onderzoek laten uitvoeren naar de financiële stromen tussen Albert Heijn en de franchisenemers. Dat zou hebben opgeleverd dat zelfstandige Albert Heijn-ondernemers meer geld van Albert Heijn tegoed hebben dan gedacht. Het zou gaan om een bedrag van €200 miljoen. Dit is nog niet bevestigd door het bestuursbureau van de Albert Heijn franchisevereniging.


bron: franchiseplus.nl