Franchisegevers onder de 10 finalisten voor de Mercure Award van Comeos.

Geplaatst door: Franchising Belgium

De Mercuriusprijs is al 30 jaar de meest prestigieuze prijs in de handel en wordt uitgereikt door Comeos, de federatie voor handel en diensten in België.

Tien finalisten zijn geselecteerd en zijn nu in de running voor de titel “Winkelconcept van het jaar” die vorig jaar werd gewonnen door het franchiseformule Balls & Glory.

Een onafhankelijke jury van zeven retail experts ging incognito naar de 10 finalisten die de afgelopen maanden zijn geselecteerd. Dit jaar kregen de merken ook de gelegenheid om hun concept te presenteren en de vragen van de jury te beantwoorden.

Volgens Wim Ballieu, oprichter van Balls & Glory, is dit een geweldige kans voor retailers en ondernemers: “De Mercuriusprijs heeft Balls & Glory een belangrijke impuls gegeven: het vertrouwen van de jury en de grote aandacht van de media hebben de motivatie van mijn team sterk versterkt. Als gevolg hiervan is onze multi-channelstrategie aanzienlijk versneld. »

Drie van de 10 geselecteerde kandidaten zijn franchisegevers

Aveve detailhandel
Aveve heeft een strategisch groeiplan ontwikkeld en blaast onder het motto “Hier groeit plezier” een nieuwe wind in haar winkels. Naast dit nieuwe motto en een volledig vernieuwde winkelinrichting is ook het productassortiment vernieuwd.

Delhaize Fresh Atelier
Met dit nieuwe concept wil Delhaize tegemoetkomen aan de vraag van klanten die op zoek zijn naar ultrafrisse, gezonde, flexibele en praktische maaltijdoplossingen. Dit is een voorbeeld van een “retailmoment” dat voor het eerst een combinatie is van fysieke en elektronische aankoop onderweg. Tot op heden opende Delhiaze drie winkels van het concept Fresh Atelier.

Delitraiteur Eat & Go
Dankzij het 100% Eat&Go kant-en-klaarmaaltijdenconcept gaat Delitraiteur van het statuut van een kruidenierswinkel naar een cateringbedrijf. Het is het eerste Belgische Food Court dat maaltijd-oplossingen voor reizigers aanbiedt. Delitraiteur Eat & Go verwelkomt u van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Het Britse bedrijf SSP is de master franchisenemer van dit concept voor de ontwikkeling van Eat & Go Delitraiteur in Belgische stations.

De 7 andere kandidaten voor de titel zijn: Rituelen Wijnegem, Orange Smart Stores, Carrefour Shipto, Scoopstore, Robuust! De nul afvalwinkel en Elektro Hauben.

Tot ziens op 23 oktober in Tour & Taxis van 19u tot 22u!