Franchiseformule Snap Fitness zet voet aan de grond in België

Geplaatst door: Franchising Belgium

Snap Fitness, de succesvolle internationale franchiseformule voor compacte, innovatieve fitnesscentra die 24/7 open zijn, zet voet aan de grond in België. Zij neemt de 2 fitnesscentra van BodyMove in de provincie Antwerpen over en bouwt deze om tot de Snap Fitness Franchiseformule.

Begin 2017 wordt de eerste stap gezet naar België door de overname van BodyMove BVBA. BodyMove heeft 2 clubs, in Herselt en Meerhout, in de Belgische provincie Antwerpen. Deze twee zelfstandige clubs lenen zich uitstekend voor het 24/7 concept en gaan door als corporate clubs onder de Snap Fitness formule. De huidige eigenaar van de twee clubs, Sven Wilms, blijft beide clubs aansturen, maar gaat ook het Snap Fitness 24/7 concept verder uitrollen in België. Sven is er van overtuigd dat hij met het 24/7 Snap Fitness concept zijn klanten nog beter van dienst kan zijn.

Fitness Franchise concept
Snap Fitness, in 2003 opgericht in Amerika door fitness professional Peter Taunton, is in korte tijd uitgegroeid tot één van de meest succesvolle fitnessformules wereldwijd met ruim 2000 vestigingen in 18 landen. Snap Fitness is een fitnessformule waar sporters 24 uur per dag terecht kunnen. Han Walet, mede-eigenaar Snap Fitness Benelux: “De mogelijkheid voor mensen om te komen sporten wanneer zij willen, illustreert exact de vrijheid en flexibiliteit die wij onze leden willen bieden. Dankzij de innovatieve begeleiding (waaronder een eigen app en virtuele instructeurs) kunnen sporters rekenen op de benodigde persoonlijke begeleiding op elk gewenst moment. Die combinatie is een belangrijk onderdeel van het wereldwijde succes.”

Een beproefd franchiseconcept
Snap Fitness is een beproefd franchiseconcept én het juiste concept in de huidige fitnessbranche. De relatief compacte fitnesscentra (500-800m²) geven de mogelijkheid om betaalbare fitnesstrainingen aan te bieden in speciaal geselecteerde buurten, op locaties die klanten willen: namelijk dichtbij en eenvoudig te bereiken. Natuurlijk 24/7 geopend, met de beste apparatuur, in modern ingerichte clubs, met een persoonlijke benadering en met een eigentijdse, flexibele abonnementenstructuur. Met een Snap Fitness lidmaatschap kunnen de leden sporten bij alle clubs wereldwijd. Elke club in deze franchiseformule profiteert van het inkoopvoordeel, waardoor er lagere investeringen en operationele kosten zijn. Door de verregaande automatisering zijn de loonkosten, vaak de grootste kostenpost bij een fitnesscentrum, beduidend lager. Daardoor zijn minder leden nodig om met een full service fitnesscentrum winstgevend te opereren.

Snap Fitness Benelux is trots dat er binnen een jaar meerdere Snap Fitness clubs zijn in Nederland en België en in 2017 volgen er zeker nog meer!